torsdag 12 maj 2011

Tulpanbonanza

Äntligen blommar tulpanerna! Jag hade storslagna planer i höstas för Landet Krokus och inhandlade mängder av tulpanlökar av alla möjliga olika slag. Nu betalar det sig och det är en riktig tulpanbonanza. Här kommer ett första urval av alla dessa skönheter. Jag lovar att fortsätta "plåga" er med fler primadonnor allt eftersom de slår ut ... ;)Botaniska tulpanen Albo coerulea 'Oculata' och en okänd, tidig, polkarandig sort som vi har fått.


'Queen of Night' och 'Page Polka' är satta tillsammans och matchar varandra bra.


Pampiga 'Ivory Floradale' och fransiga 'Daytona'


Lilla söta botaniska tulpanen 'Persian Pearl' och romantiska 'Angelique'


Hela tulpanlistan hittar du HÄR.

Kramar!3 kommentarer:

MyGarden sa...

Härligt! Jag blev genast sugen på att skaffa en fransig "Daytona". Det skall bli spännande att följa alla dina andra sorter.

Anette sa...

Även här finns lite tulpaner bl a Persian Pearl, för mig och de hungriga rådjuren. Mångdubbelt med narcisser står för fägringen.
Ja, nu ska jag ut och ta hand om något på långa priolistan, så jag slipper skämmas alltför mycket nästa vecka. Vi ses!

/Anette

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Wow vilka fina tulpaner!!! Ja, jag minns din tulpanshopping i höstas och att du och frosten kämpade om tiden!! (ungefär som jag....). Man blir så himlarns glad av att ha ett överflöd av tulpaner i trädgården. Redan nu går jag och funderar över nästa års tulpaner hihi........

Ha en underbar helg!
Kram
Charlotte