fredag 16 mars 2012

Blommig fredag - tema vårtecken

I morse såg jag för andra dagen i rad det koltrastpar som har flyttat in till oss. Det är ett riktigt vårtecken här hos oss. Ett annat är att jag inte behöver skrapa rutorna på bilen när jag ska åka till jobbet på morgnarna. Ett tredje är att maken redan har varit ut till golfbanan.

På den blommiga fronten har det inte hänt jättemycket än. Men precis i morse hade snödropparna slagit ut. Nu hann jag inte få med kamera ut i morse så bilden är från förra året. Men det är precis på samma ställe som de första blommorna har slagit ut. Förra året väntade de ända till 6 april innan det var dags. Underbart med tidig vår!


Fler vårtecken hittar du hos Katarina med bloggen Roses and stuff.

Ha en finfin fredag!

Kram,

26 kommentarer:

Eva Linnea sa...

En fantastisk vårhelg önskar Eva Linnea (Villa Linnea)

Randi sa...

Snödropparna är en njutning nu. De växer vilt här och jag njuter enormt av dem. De lyser som utropstecken under de höga träden.
Önskar dig fler vårtecken den här helgen!
Kram/Randi

Anette sa...

Visst är det härligt med en tidig vår! Hoppas den fortsätter bara.....Koltrastar gillar jag och det brukar finnas i min trädgård också. Igår hade jag besök av domherrar som letade byggmaterial. Det var också häftigt! /Anette

Berit sa...

ÅÅ jag vill också se snödroppar i min trädgård, men jag får ge mig till tåls ett tag till .
Ha en alldeles underbar helg!!

Villa Ryttarängen sa...

Jättehärlig bild på snödropparna. Ha en bra helg! Kram Pia

Zinnia sa...

Jag längtar till att mina ochså slår ut. Snödroppen är en så vacker blomma. Vad härligt att du sett koltraster hemma hos dig. Jag brukar ha en övervintrande par i närheten men inte i år. De kanske strök med förra året när det var så kallt. Jag önskar dih en härlig helg! Zinnia

Sabelhagens Olivlund sa...

Vackra snödroppar! Mina har försvunnit... Härligt att våren är på gång.
Ha en fin fredag.
Kram på dig.

Vores have sa...

Flot billede med vintergækker du viser.
Ønsker dig en god dag.
Knus Hanne Bente

Lisa sa...

Härliga vårtecken :-) Visst är det skönt att våren verkar komma tidigare i år. Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Helens trädgård sa...

Tycker det låter som riktiga vårtecken hos dig.

Här är snödjupet fortfarande ca.50 cm. så jag fåt vänta ett litet tag till innan Snödropparna syns.

Önskar dig en solig helg!

Unknown sa...

Och ikväll ska jag plocka in en stor härlig rugge med snödroppar! Det är en ljuvlig och löftesrik tid nu:)
Ha en skön trädgårdshelg,
Charlotta

Vivian Tisting sa...

Ja det är härligt när det blir varmare väder.
Ha en härlig vårhelg.
Vivian

Lotta sa...

Härliga vårtecken! Jag har också sett/hört koltrasten men inte hos mig ännu tyvärr. Snart så...

Kram och trevlig helg!

Aquilejans sa...

Det är så härligt när snödropparna äntligen tittar fram!
Ha en härlig helg!
Mvh Malena

Gunilla sa...

Vilken lycka att få se snödropparna komma upp.
Jag får nog ge mig till tåls ett tag till.

Ha det gott
Gunilla

Cecilia Artista sa...

Snödroppar är underbara! Och så skönt med en tidig vår!

Vivishagerom sa...

Snøklokker er så fint. Nydelig vårtegn!

Hélena sa...

Jättefina snödroppar! Nu har precis snön försvunnit från platsen där jag planterade mina så vi får väl se om de sätter fart.
Ha en underbar fredag!
Kram Hélena

carinaon sa...

Vilka söta snödroppar! Våren är en underbar tid.
Trevlig helg,
Carina

AnnA sa...

Landet krokus finns i mina rabatter just nu...
Ha en skön helg!
hälsn
AnnA

Marianne sa...

Jättefina snödroppar och vilken vacker liten teckning i grönt....våren är då de små framstegen räknas.

Gela sa...

Visst tar man vara på alla knoppar som visar sig just nu, det är den stora tjusningen med våren. Man verkligen ser vad som händer. Sen blir det så mycket att man lätt missar alla mirakel. Hoppas du får en underbar helg/Gela

Åsa sa...

Jag längtar också efter koltrastarna! Och att slippa skrapa bilrutan...;-)
Ha en skön helg och må snön smälta fort
Åsa

Merja sa...

Snödroppar är fint! Mina har inte slagit ut än...så jag plockade med några in. Tjofs slog de ut:)
Ha en bra dag!

Blomkärringen sa...

Ett härligt vårtecken, man blir överlycklig över de första blommorna som visar sig. Ha en fin helg!

Katarina sa...

Heja våren som kom så tidigt i år!
Ha en fortsatt skön helg!