söndag 30 januari 2011

Chilisådd

Tusen tack för era snälla kommentarer och glada tillrop! Inte bara för det senaste inlägget med ritningen utan hela tiden. Ni gör verkligen min dag!!! :)

I dag skulle jag ha varit på fröbytarmöte men är fortfarande så himla förkyld så det vore rent fräckt att åka iväg och smitta ner alla andra. Bestämde mig för att stanna hemma och så mina chilifrön istället. På alla påsar står det februari men jag har sett att ni andra är i full gång och när jag läste att även Åke Truedsson tipsade om att starta nu kunde jag inte hålla mig längre.. ;) Och det är ju faktiskt snart februari!

Sorterna jag har sått är:

I jorden har det även kommit tre sorters lejongap, blå bergsvallmo, paradisblomster, nattflox och två sorters orientvallmo.

Hoppas er söndag har varit bra!

Kram,

10 kommentarer:

Margot sa...

Jag är oxå jättesugen på att starta med mina chilifrön, men eftersom jag varken har växthus eller extrabelysning får jag nog vänta ett tag till! Blev mäkta imponerad av dina ritningar i förra inlägget, så duktig du är!
Hoppas du blir kvitt förkylningen snart!
Ha en fin söndagkväll!
Kram Margot

Unknown sa...

Hej Anna-Karin!
Hoppas du är frisk som en nötkärna snart! När kan ska man egentligen börja att så sina perenner och sommarblommor inne om man inte har nån extrabelysning? Jag lyckades ju med min grekvädd förra året trots att oddsen inte var så goda... I år blir det både grekvädd, praktvädd och höstvädd. Har även köpt jättefin vit fingerborgsblomma och dubbel rosenskära. Är så sugen att sätta igång... Kramar till dig och din finfina blogg!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Krya på dig, hoppas du kommer i form snart. Låter härligt att få sätta igång såden, jag ahr inte hunnit tänka på det bara och ibland blir det att köpa färdiga plantor...

Krma Anna

Sophia Callmer sa...

Så många sorter du sådde på direkten, Jag har tänkt att jag ska behärska mig och inte ha huset fullt med rangliga plantor..fast jag vet hur det blir i mars, då måste jag liksom.. kram Sophia

TapetserarEva sa...

Hej, har tänkt på dina fina skisser hela dagen,ja jag har ju försökt jobba med lite möbler och tänkt på det oxå, men önskar att jag hade dina "trädgårdsögon"

Måste försöka ta mig tid att sitta ner och bestämma vad jag vill ha bara.

ha en fin vecka//Eva
http://rekoliv.blogspot.com

Unknown sa...

Åh, Anna-Karin, jag bara svimmar när jag ser din fina potagerskiss!!! Har suttit en lång stund och studerat den i detalj. Mycket inspiration får jag och många fina idéer. Härligt! Krya på dig och lycka till chilisådderna,
Charlotta

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Wow... det var inte illa!!!! Har inte någon erfarenhet av att odla chili..... sorterna ser spännande ut, speciellt den mörka paprikan tyckte var riktigt läcker! Har inte sått något alls ännu.... Men snart så.... Skulle verkligen haft extra belysning någonstans...... attans....

Nämen... fortfarande förkyld.... Krya på dig!!!!
Många kramar
Charlotte

LINDA sa...

Åh, visst var det härligt att läsa Åke Truedssons starta tidigt text! Jag blev överlyckligt och kände att jag nog inte var så fel i tid trots alls :)

Jag sådde chili för drygt en vecka sedan. Samtliga Inca Berry har tittat upp. Nu väntar jag bara på att de andra tre sorterna ska titta upp ur jorden.

Allt gott!
//Linda

Katarinas trädgård sa...

Din potager i förra inlägget är ju så imponerande! Vad du är duktig! Och chili ser spännande ut, lycka till!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Ingela sa...

Ojdå trots förkylning råder här minsan full våryra hos dig.

Krya på dig och ha nu en visam kväll