tisdag 11 januari 2011

Som ett barn på julafton

... känner jag mig när fröleveranserna börjar komma. Kan knappt bärga mig tills hjärtbladen sticker upp ur perlit och såjord. I dag kom leveransen från Impecta med bland annat fingerborgsblommor, akleja, jätteverbena och rosenskära.
Årets första tulpaner fick följa med mig hem i går också. Kunde inte hålla mig även om jag har fulla huset av amaryllisar som blommar fortfarande. Valde den sort som var minst "julig" av alla ... :) Underbart med gnisslet från färska tulpanblad.På lördag är det tulpanens dag. Glöm inte det!

Ha en fortsatt fin tisdag!

Kram,PS. Är det någon mer som vill byta fröer? Kika i så fall in HÄR!

19 kommentarer:

ullis sa...

Där fick jag lära mig något nytt: visste nämligen inte att det var tulpanens dag till helgen, ska absolut unna mig en bukett (eller två) med tulpaner då! Ha en fin kväll/ Ullis

LindaLunda sa...

Härlit! Du har vårens syselsättning räddad!!!!

du är det viktigaste ditt liv! sa...

lovely! älskar tulpaner!
tack för påminnelsen!

kramelikram

Lantligt i smultronbacken sa...

Spännande. Mina är också hemklickade och jag väntar ivrigt.

För mig blev det lite grönsaker och lavendel.

Kram Teres

Unknown sa...

Vilken superfin ljusrosa färg på tulpanerna! Såna vill jag också ha!Kramar Anna

Ingela sa...

Hej på dej du!

Tack för gott tips vad gäller tulpaner på lördag. Klart som korvspad att jag handlar hem första buketten då! Har aldrig precis tänkt på det förut men alla talar om gnisslet och jag vet vad ni menar ;-)

Planera är halva nöjet!

Sussi sa...

Åh vad sugen jag blev på att sätta igång...men jag måste behärska mig ett tag till! Men beställa fröer kan man ju alltid göra...och drömma!
Det får bli MASSOR med tulpaner på lördag! Tack för att du påminde!
Kram
Sussi

Katarinas trädgård sa...

Jag som inte är frömänniska förstår att jag missar något här... Jag måste ringa till kommunen och höra om det finns någon ledig odlingslott, jag behöver mer plats! Nu!
Härliga tulpaner, det blir en bukett till helgen, helt klart!
Kram
Katarina

Lena/isklockan sa...

Tulpaner är en lycka att få börja köpa under våren. Ljuvliga rosa.... Jag fick också mina fröer idag. Så roligt . Kram

Lisa sa...

Ja det är så underbart när fröerna börjar trilla in i brevlådan :-)
Tulpanens dag ? visste jag inte, tack, då ska jag unna mig till helgen. Ha en fin vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Lotta sa...

Åh, jag sitter också redo med såjorden och perliten. Några fröer har också hunnit trilla in och jag håller med dig, julafton nr 2.
Kram

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Men oj, så många frösorter...där ligger jag verkligen i lä! :o)
Tulpaner ja, de är nästan som en drog nu i januari...när jag väl köpt första buketten kan jag inte leva utan dem förrän det är vår ute.
ha det gott,
Lydia

Landliggeren sa...

Skønt er det, når frøene begynder at dumpe ind ad brevsprækken. Mine første kom i går. Og det kribler. Er dog ikke helt færdig med planlægningen, så der kommer flere.

/Birgitte

Inger sa...

Det kallar jag vårbukett:)

haspet sa...

Så härligt med fröleveransen. Själv har jag tänkt hoppa över det där med frösådd i år och har ännu inte öppnat någon frökatalog. Men nu blir jag sugen på både Jätteverbena och Rosenskära, man kanske skulle kika in på Impecta, bara en liten stund. Det behöver ju inte betyda att man måste beställa, eller???? ;-) Ha det bra.// Peter

Unknown sa...

Vilken absolut bedårande färg!!!!
Kram, Charlotta

Vita rosor och förgätmigej sa...

Visst är det helt fantastiskt att det faktiskt finns fler som är intresserade av trädgård på samma sätt som en själv! Jag kände mig också rätt ensam när det kom till trädgård förut men nu! Tänk att vi är så många!!! :0) Kan knappt bärga mig tills bebisen kommer ut och man kan börja sätta fröer på riktigt inne... Tulpaner till helgen kommer att inhandlas! ;0)

Kram/ Anna

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ja, det förstår jag!!!! Längtar tills jag får mina...... Vilken söt rosa färg på tulpanerna!!! Tycker det ibland kan vara svårt att hitta lite ljusare pasteller..... Mycket härligt........

Hoppas att allt är bra med dig! Själv plockade jag ner det sista från julen igår.... trodde jag hade gjort det, men ack vad jag bedrog mig...... ;-)

Många kramar
Charlotte

Martina sa...

Härligt! Mina påsar innehåller bara grönsakfrö dock ;-)