söndag 2 januari 2011

Månadsbilden - januari och ett boktips

Hej alla fina! Lyser solen på er? Här var det strålande vackert i morse men nu mulnar det på igen. Ganska skönt väder ändå med ca -4 grader. 

Min plan när jag började med månadsbilden var att den skulle fotas från exakt samma plats varje månad. Men då hade jag inte räknat med dessa snömängder. Så här ser det ut på vår tomt just nu. Den första bilden är fotad på samma höjd som vanligt. Som ni ser är det liiiite svårt att få någon överblick av tomten...


Här har jag klättrat upp lite och tagit en bild över snömängden ... Som jag har skrivit tidigare.. Vi börjar undra var vi ska göra av snön ...Nu ska jag läsa ut Karin Berglunds Blombok - rapport från en trädgård (ISBN 9151847582). Har ni inte läst den så rekommenderar jag den verkligen. Den underbara boken är fylld av blomporträtt, spännande växt- och kulturhistoria, personliga möten och upplevelser. Hon skriver jättefina blomporträtt av tex mistel, blåregn, tolvgudablomma och myskmadra. Men även mer vanligt förekommande snödroppar, liljor, rosor och violer är lika vackert beskrivna. Blombok börjar i december och fortsätter fram till nästa vintersolstånd. Karins dotter Jessika Berglund har gjort teckningarna och Karin har själv tagit alla bilder.  


Kram, 

10 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Jisses så MYCKET snö ni har fått!!!!
Det kan ju absolut bli ett problem med bortforsling när det är så stora mängder.
Ha en skön söndag
Kram till dig
Marianne

Lantligt i smultronbacken sa...

Härligt väder idag, man kan iaf vara ute i friska luften.

Om du kommer på något bra ställe att göra av snön så är det varmt välkommet. Jag får inte bort den nu då jag inte orkar lyfta upp över drivorna.

Kram Teres

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

MEN så underbart det ser ut där vid havet och elden..... Låter ju som en toppentradition....... Fantastiska bilder du tagit också!!!! Säger stort Grattis till vinnarna i din finfina tävling..... och lite 'attans då' ;-) att man drog en nitlott... ;-)

Ja, nu är det NOG med snö...... Det är helt galet egentligen..... Jag orkar inte ens titta ut i trädgården längre.... (för den syns ändå inte...........). I går kom vi hem från fjällen och möttes av en gigantisk vattenskada... Not funny at all........ Har ingen aning om konsekvenserna av den just nu.... Men piggare har man varit :-)

Den där boken låter läsvärd. Ska titta lite närmare på den..... Tack för tipset! Vintern är ju den bästa tiden för trädgårdsböcker......

Kram Charlotte

Inger sa...

Ja, det är sanslöst så mycket snö vi har fått, vår gård är inbyggd så här finns absolut inget annat att göra än att lägga på höjden. Plus all snö vi har skottat ner från taken.
Karin Berglunds Blombok finns i min bokhylla sen länge men jag kan alltid läsa om den, jättefin:)
Önskar dig en god fortsättning på 2011!

Katarinas trädgård sa...

Hjälp så mycket snö! Här har det varit töväder ett par dagar så snön har sjunkit ihop, men istället har det blivit extremt halt. Maken och jag skulle ut på promenad men efter 10 meter halkade jag och höll på att trilla så vi gick hem igen...
Karin Berglunds böcker gillar jag också, jag läste hennes "Lust och fägring" väldigt mycket när den kom ut.
Ha det bra!
Kram
Katarina

Annika Christensen sa...

Ohh vad vackert...
Verkar som om det vore bok jag borde ha.
Hoppas du fick en bra start på det nya året
Annika

Ingmarie We sa...

Oj vad snö ni fått. Helt otroligt mycket. Här hade vi en tödag, varpå det frös på, så nu är här isigt värre. Karin Berlungd är en favorit hos mig också.

Unknown sa...

Rolig bild med snön! När vi bodde i ett dragit hus på landet så brukade vi skotta upp snön mot grunden så huset blev bättre isolerat. Fast ni kanske inte har de problemen... tack för boktipset. Kramar!

betong ute och inne sa...

Hej Anna-Karin..
Hoppas julen varit mysig och mycket snö har ni ser jag :)
Önskar dej en god fortsättning på 2011
Kraam Malin

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt med mycket snö men håller med om att det är inte lätt var man ska göra av allt......
Ser fram emot fler bilder av din trädgård.

God fortsättning
kram Anna