lördag 15 januari 2011

Tack kära bloggkompisar!

I går fick jag finaste kuverten från Charlotta, Mimmi och Malinn med spännande fröer som jag har bytt till mig. Har skrivit det tidigare men det känns som när man var liten och bytte smågodis med varandra. Fast bättre! :)


Från Charlotta med bloggen Cesars trädgård fick jag
Tomaterna: 'San Pedro', 'Tiger Tom', 'Black Sweet Cherry' och 'Sungella'.
Chili: 'Hot Lemon', 'Jamaican Bell' och 'Arizona'


Från Malinn med bloggen Hwita villan fick jag 
Solrosen: 'Earth Walker'
Isbergssallat: 'Sioux'
Tomat: 'Gardener's Delight'
Luktärten: 'Mammoth' och
Purjolöken: 'Titan' 

Från Mimmi med bloggen Mimmis mammaliv kom 
Tomaterna: 'Supersweet 100' och 'Cheerio', bifftomaten 'Marmande' och plommontomaten 'San Marzano 2'
Chili: 'Hot Lemon'.

Tusen tack, snälla ni! 
Lovar att dela med mig här på bloggen hur det går. Era fröer ligger på lådan nu och borde komma till veckan.

På flera av era fina bloggar ha ni visat underbara primulor. Hade inte tänkt köpa några växter nu utan fokusera på frösådderna. Men det gick ju inte ... Blev bara tvungen att ta med de här fina hem. 

Det är Primula acaulis, jordviva. Vad sorten heter vet jag tyvärr inte. Plantagen är inte världens bästa på att märka upp sina växter. Ursöta iaf tycker jag. :) Lever de till våren får de flytta ut i någon av rabatterna. 
Utanför fönstret är snöhögarna höga. Vi hade -19 igår. I morgon lovas det +4 och regn. Spännande ...

Kram,

11 kommentarer:

LindaLunda sa...

Hihi.. du har hafft lilla julafton du!

Inger sa...

Fiffigt att byta fröer med varann:)
Plusgrader i morron? Vi hade -20 igår och idag -16:(
Ha en skön helg!

Claus Dalby sa...

Heldige du. God weekend.

Rosor och ruiner sa...

Oj, det var temperaturskillnad det...det blir väl floder utanför kan jag tänka...
Jaså vi hade samma smak när det gäller primula! Ja, den färgen kunde man ju inte motstå! Man kan ju hoppas de överlever så man kan plantera ut dem, men tyvärr brukar mina inte göra det...

Mamma Mimmi sa...

Jag vet en som kommer att stå i givakt för brevbäraren på måndag - sååå kul! Ha en skön helg och hoppas handen snart är tillbaka i bästa formen. Kram Mimmi

Rose Garden Malevik sa...

Va kul att byta fröer....
Underbar bilder,,,
Missa inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Välkomen att vara med :)
Håkan

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad kul!!! Förstår att du är glad... Det är tur man kan djupdyka i fröbryderier och planer nu för att hålla ångan uppe!!!

Fint med primula.... mycket vårkänsla där..... Har under många år tänkt att jag ska hålla dom vid liv, dom man har inne under vintern, för att sedan plantera ut.... Men sen har det aldrig blivit av att jag orkat hålla ut..... Tills förra året. Satte ut flera stycken. Och flera blommade om en gång i slutet av sommaren! Nu håller jag tummarna att dom tittar upp i rabatterna i vår...

Härlig färg du fått tag på! Gillar din djupa förnsternisch... ÄR det sånt fönsterdjup i hela huset?!

Många kramar
Charlotte

Sophia Callmer sa...

Kul med fröer! Låter jobbigt med plus och regn när det redan är snö, här har varit sådant väder sedan en vecka nu, jobbigt, men i nästa vecka ska det visst bli vinter igen..kram Sophia

Katarinas trädgård sa...

Så kul det låter med fröbytet! Och vilken bra idé, fröer är ju inte billiga precis!
Jättefint i din fönsterkarm, jag ser att även myrtenträdet trivs!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Lotta sa...

Vilka spännande saker du bytt till dig! Jag kan inte heller låta bli att köpa primulor när de dyker upp i affärerna. Vårkänsla direkt, tycker jag. Underbara fönsterkarmar du har!!...jag blir grön av avund.
Kram

Unknown sa...

Åh ,vad kul med alla fröerna! Idag kände jag första suget efter att börja så... ett vårtecken kanske?Fint du har i ditt fönster. Jag ser verkligen fram emot fler bilder på blomstöden! Så kul att du tycker om dom och så gulligt av dig att låna ut fina bilder till mig. Tack och kram!