fredag 28 januari 2011

Blommig fredag - tema doftande

Hej alla fina!
Vilket underbart tema för Blommig fredag! Doftande! Det finns många underbara dofter i min trädgård men den första jag kommer att tänka på och en av de ljuvligaste är när citronträdet blommar. Citroner är lätta och roliga att odla i kruka hos oss. Bara de har ett lite svalare ställe att övervintra på. De är också tacksamma vad gäller doften eftersom de blommar och sätter frukt samtidigt. Doften kan man alltså njuta av under hela säsongen.Andra dofter som jag njuter av är nyklippt gräs, vårregn på asfalt, syrener, luktärtor, Finlands vita ros ... Listan kan göras hur lång som helst ...

Fler underbara dofter hittar ni hos Katarina!

Ha en underbar helg!
19 kommentarer:

LindaLunda sa...

Härliga dofter av exotisk citrus!

Sophia Callmer sa...

Mmm det doftar! Citronträd vore fint, yngsta dottern har fyra clementinträd som såddes för ett par år sedan, de växer men sådär fina som ditt träd är de inte. ha en skön helg/Sophia

AnnCharlotte sa...

Hur lång som helst....håller jag verkligen med om.....
Skulle vara kul att ha ett citronträd men har nog ingen bra vinterplats....
Ha en bra helg ;)

Gunilla sa...

Vilka fina blommor citrusen har.
Kanske något som jag skall kika efter.

Ha en fin helg
Gunilla

Eva Linnea sa...

Mmmmmmmmmmmmmmmmm ........ citrusdoft går jag och väntar på, men det lär nog dröja innan jag får frukter. Får titta på dina så länge.
Härlig helg önskar Eva Linnea

Landliggeren sa...

Citrus er en dejlig opløftende duft, der hjælper på energien. Lige hvad vi har brug for nu. Og så gør det jo ikke noget, at det også er smukt at se på :-)

God Weekend!
/Birgitte

Mia sa...

Vilka underbara blommor citronen har, det var jag inte klar över, jag har alltid inbillat mig dom ser ut som äppelblomster eller sån. Har du din kruka ute om sommaren alltså? I en varm krok mot söder då eller? Nu fick jag också lust på ett sånt litet träd men i zon 4 kan jag kanske glömma det..
Ha en fin helg :)

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilken underbar bild! Citronträd skaffade jag mig förra året, även om jag har en tanig sak jag satt från frö som är två år gammal,(men den räknas liksom inte) ;0). Jag håller med dig om att doften är berusande! Hade aldrig känt en sådan underbar doft förrän jag sprang på ett citronträd i blom. Vet du om jag ska beskära min långa taniga frösådda citron nu? Den är huuur lång som helst men det verkar inte vilja bli några grenar på den... Hua, jag ryser bara jag tänker på att sätta sekatören i den! *haha*

Kraaaam/ Anna

Katarinas trädgård sa...

Jag vill också ha blommande citrus!!! Jag ska genast gå och säga til mitt träd på skarpen!
Kram
Katarina

Lisa sa...

Oj, du har nog hittat den ljuvligaste doften av dem alla ! Citrusblom är helt underbar. Mina citrus brukar blomma, men det blir dåligt med frukt, pollinerar du själv ? Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Anette sa...

Hör du av dig när citronen blommar, så kommer jag och känner doften!
/Anette

Margot sa...

Men så härliga blommor på citronplantan! Önskar att jag hade någon bra vinterförvaring till såna ljuvliga exotiska blommor!
Ha en fin helg!
Kram Margot

Rosor och ruiner sa...

ja, listan kan göras så lång! Det finns ju så många ljuvliga dofter! Ha det gott!

Anjas Hill sa...

Oooo ja! Det där väcker medelhavsminnen! Att komma till en apelsin- eller annan citruslund är otroligt doftande!/Anja

Lotta sa...

Mnn, den doften har jag kännt någon gång, underbart god! Men vilka fantastiska frukter du får. Blir de skördeklara och användbara?
Kram

Helens trädgård sa...

Vilken vacker bild på citrusen!
Har ingen men önskar mig en :=)
Ha en trevlig, mysig och skön helg!

IreneL sa...

Åhhh vad härligt med citronen!!
Ha en fin helg!

Suss o Kai sa...

Vad häftigt att odla egna citroner :) låter helt underbart :) Kram Suss

Katarina sa...

Wow! Vilken underbar bild! Önskar jag hade ett citronträd att sniffa på... Jag såg ett otroligt fint citronträd i Kalifornien för ett par år sedan...tänk om någon kunde hybridisera citrusträden så att de kunde trivas hos oss...utomhus!
-Hoppas du har/har haft en härlig helg!

PS Vilken fantastisk köksträdgård du har!