måndag 17 januari 2011

Insnöad

Just nu har jag helt snöat in på ljusgult! Gärna stora, svulstiga blommor som pioner eller rosor. Är lite fascinerad själv faktiskt. Jag brukar inte fastna så här vid blommor med så specifikt utseende men nu är det så. Sitter och googlar pioner, rosor och dahlior hela kvällarna. Kanske behöver jag ljusterapi..? :)


Vackra solar från vänster till höger: Hybridpion 'Bundet Sunshine', Dahlia 'Christopher', Dahlia Kelvin Floodlight, hybridpion 'Bartzella', Klängros Leverkusen, gul näckros, Austinros Charlotte och Magnolia Goldstar. 

Vackra bilder lånade från nätet.

Ha en fortsatt fin kväll!


10 kommentarer:

Merja sa...

Härliga bilder som man blir glad av:)
Tack!

Linda Lunda sa...

Ahhh vilka härliga bilder du bjuder på!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Gilllar också stora och svulstiga blommor! De har en slags rustik känsla jag gillar.... Ljusgult är en fin färg i trädgården. Och när man ser hur exempelvis Claus Dalby använder ljusgult i sin trädgård blir man sugen att anlägga en ljusgul liten hörna.... Blir spännande att se vad det blir för ljusgult hos dig!

Ha det bra idag!
Många kramar
/Charlotte

Ester sa...

Hej och välkommen som följare av min blogg! Kul att du hittade den - så att jag hittade din! Ljusgult är verkligen urläckert. Den färgen gör en riktigt sjuk av vårlängtan.
Må så Gott!
Ester

Mamma Mimmi sa...

Miljoner tack för den härliga fröförsändelsen - ett sånt ljuvligt vårtecken! Nu skiner solen både ute och inne hos mig. Stor kram från Mimmi

Ingela sa...

Hej!

Hur kan någon säga att gult är fult? Det förstår inte jag heller! Ljusgult jätteintagande... men även skarpare gult den färgen får mig på gott humör (ex. rapsen i full blom) är den djup och dov känns det som om den är här för att stanna. Roligt det här med färger att vi tänker så lika och olika beroende på hur färgerna påverkar oss.

Vardag och flärd sa...

Visst är gult underbart i trädgården och det var ljuvliga karameller du visade. Börjar längta. Vill tipsa dig om min vårfavorit - tulipa tarda - en söt botanisk tulpan som blommar tidigt. I solljuset vecklar den ut sig och lyser så fint.
Kram Eva

Lotta sa...

Ahhh och åhhh, en del av de där skulle jag verkligen också kunna tänka mig! En gul magnolia har jag spetsat på ett tag.
Kram

Landliggeren sa...

Lige hvad man trænger til på en grå januardag! Vel også en slags lysterapi ;-)

/Birgitte

Unknown sa...

Jag gillar inte gula blommor särskilt mycket, men du har nog omvänt mig lite nu med ditt fina inlägg... Kanske behöver du inte gå i ljusterapi nu när du tittar så mycket på gula blommor. De är ju som små solar! Kram