lördag 22 januari 2011

Tulpanutställning på Wij - rekommenderas inte!

I dag har vi varit på Wij Trädgårdar, en av mina absoluta favoritplatser. Det ligger inte så långt från där jag bor och jag besöker dem gärna året runt. På tulpanens dag invigdes en tulpanutställning och jag har sett fram att åka dit. Jättemycket! Så idag var det dags och jag hade laddat med kamera och en förväntansfull känsla.

Döm då om min förvåning när vi kom in i den så kallade utställningen och det enda som fanns var ett gammalt köksbord med vissna tulpaner. Väggarna var klädda med en vepa med tulpanens historia som faktiskt var helt ok men jag saknade kopplingen mellan den och de tulpaner som faktiskt visades upp.

Tyvärr var vi inte ensamma om att vara besvikna... Det var fler som kommenterade detta högt... :( Min undran är varför man har gjort den här "utställningen" överhuvudtaget? Den enda behållningen var Wijs egna trädgårdsmästares tulpanbuffé. Tyckte även de att utställningen såg för fattig ut? Och gjordes buffén för att rädda den? Ja, vem vet...


Fick faktiskt leta för att hitta vinklar som blev någorlunda att fota. Kakan däremot såg riktigt fräsch ut men eftersom allt annat var så trist hade vi ingen lust att stanna och fika. Just det, Icehotel, som Wij har ett samarbete med, hade gjort en isinstallation som var riktigt snygg! Den var nästan värd resan...


När vi kom hem fick jag hjälp med att sätta upp belysningen i förrådet. Har inrett det för att bli en barnkammare för alla frösådder och övervintrande plantor som ska väckas till liv igen. Så dagen blev ganska bra i alla fall. :)

Hur har er dag varit?

Kram,

18 kommentarer:

Anette sa...

Hur dagen varit, finns att läsa om på min blogg!
Och jag som var så ivrig att se utställningen på Wij, vilken tur vi inte drog iväg...
/Anette

Inger sa...

Men så trist, Wij borde leva upp till sitt goda rykte.
Jag har haft en toppendag med Hallborosen, alltid lika roligt att träffas, planering av trädgårdsbesök och annat kul till sommaren:)
Ha det gott!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Nämen vad tråkigt! Och lite förvånande....... Men superfina bilder fick du till i alla fall. Å isskulpturen var väldigt fin!!!

Jag besökte Tulpanens hus i STH förra året och blev också sjukt besviken. Snacka om rörig utställning, som det dessutom var inträde till. Det fanns massor av fina tulpaner där, men utställningen var riktigt dålig.

Aha.... en liten barnkammare..... lyckans ost!!!! Det skulle jag också behöva ha...... Härligt att få plats med alla sådder förstår jag. Själv måste jag vänta till det går att vara i växthuset. I början av april öppnar jag upp där. Några sådder kör jag förvisso igång med lite tidigare inomhus.

Kram, kram
/Charlotte

Margot sa...

Tråkigt att utställningen blev en besvikelse! Dina bilder är väldigt fina i allafall!
Ha en fin helg!
Kram Margot

Unknown sa...

Dina bilder är som vanligt helt fantstiska, trots dagens besvikelse på Wij. Kanske du kan ordna nån slags fotokurs? I så fall anmäler jag mig här och nu!
Ha en fortsatt bra lördag! Kramar

Helens trädgård sa...

Hej Anna-Karin!
Så tråkigt att utställningen inte levde upp till dina förväntningar. Hur det än var med det så är dina bilder helt fantastiska.
Min dag har varit jättefin. Myst med dottern på stan :=)
Nya lysrör är inköpta så nu ska snart mitt bord till innesådderna bäras in och startas upp.

Rosor och ruiner sa...

Tja, lite "småtrist" kanske, med sjukt barn och inget speciellt på schemat, och jag gillar ändå att vara hemma och göra "ingenting", men nu har det varit några såna dagar i rad så det kankse är därför...
Trist att det inte var så mycket att ha den där utställningen!

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Känner igen det har varit med om det också, besvikelse är trist!
Men om jag hade sett dina bilder fast med en positiv text så hade jag varit sugen på att gå... för dina bilder har fångat det vackra!
Kul med en barnkammare! Vad för spännande ska få se dagen ljus där?

Önskar dig en härlig söndag!
Kram Mimmi

Kompostfilosofen sa...

Tråkigt! Bilderna blev dock desto bättre! Kul att se att dom samarbetar med Icehotell, hade jag ingen aning om fast jag själv jobbat nära icehotell i många år.Kul i sommar ska jag se till att komma til Wij iallafall...

Ester sa...

Trist! Ibland håller saker helt enkelt inte måttet. Men barnkammaren måste ha gett dagen en rejäl knuff upp i "bästa-listan", trots allt.
Må så Gott!
Ester

Mamma Mimmi sa...

Fy vad tråkigt att de misslyckats med tulpanutställningen - hur gick det till kan man undra?
Beträffande chilin, så är den i jorden sedan ca 10 dagar och 4 av 6 sorter gror fint. De äe dock lite långa och rangliga, så de skulle allt behöva lite extra ljus. Svärfar är således engagerad i att bygga en armatur. Om du inte har extra ljus är det säkert helt ok, t.o.m vist att vänta ett par veckor till, men ma är ju otålig. Jag chansar på soligaste söderfönstret så länge och njuter av mina små spretiga gröna. Kram M

Annelie sa...

Tänk att det som var bäst var inte tulpanerna. Vilken besvikelse.
Du lyckades i alla fall ta riktigt fräsha bilder.

Och kakan... mmmm... ser riktigt god ut.

Kram

Lotta sa...

Himla trist när du var så inställd på att få besöka en bra utställning. Du kan dock lura vem som helst med dina bilder - de är jättefina.
Oj, vad jag också vill vill ha en barnkammare i förrådet. Måste nog tjata lite till på K om det :-)
Kramar

Annika Christensen sa...

Trist när man har sett framemot något sådant. Jag träffade Lars i Stockholm i veckan.
Korten kommer på lådan imorgon hann inte dag.
Ha en skön kväll
Annika

Katarinas trädgård sa...

Men fy vad trist! Hur tänkte de när de planerade utställningen?! Isinstallationen var ju jättesnygg!
Krya på dig!
Kram
Katarina

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Men fy så trist då, isinstallatio´nen var ju ialla fall jätte häftig!

Snyggt inlägg Anna-Karin

Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

LINDA sa...

Vilket antiklimax för något som du hade sett fram emot. Trist! Och märkligt! Men jag håller med tidigare kommentarer - superfina bilder!!!

//Linda

Mia sa...

En bod med ljus låter som ett bra alternativ för växthuslösa, jag försöker med det samma själv, hoppas bara att det är nog ljus.. God bättring och tack för fina sommarbilder :)