tisdag 26 oktober 2010

Envisa rackare

Tog en sväng med kameran ute i trädgården och gissa om jag blev förvånad när det är en del blommor som håller i och blommar fortfarande - trots flera nätter och några dagar med minusgrader. De verkar vara små envisa rackare. Här blommar lonicera caprifolium, kaprifol fortfarande för fullt. I och för sig är den nog ganska skyddad av planket och trivs nog bra där. Alcea rosea, stockros kämpar på och gentiana scabra, klasgenetiana blommar vackert, klartblått. Även lilla cymbalaria muralis, murreva kämpar på med sina små söta blommor.

Är lite nyfiken - vad blommar hos dig?


  
  Höst i Landet Krokus
Kram,

9 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vad roligt att något trotsar kyla, här hänger det mesta tyvärr, fast kärleksöten stå lika fint som vanligt men den är ett undantag.
Härliga bilder

Kram Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Fler som är online...hihihi. Det fungerar idag så nu är jag följare och länkare.

Kram Anna

Unknown sa...

Det var värst vad mycket du har kvar att njuta av. Säger som Anna, här har det mesta dukat under av kylan. Gillar annars de där eftersläntrarna.
Tack för kruktipset, får se var jag ställer krukan. Men något skyddat skyddat ställe får det bli.
Ha det bra!
Camilla

Katarinas trädgård sa...

Så fina bilder och så roligt att hitta lite blommor, de finns bara man tittar efter ordentligt! Så härligt det ser ut hos dig! Gränsar tomten till vattnet? Jag vill se mer bilder! Jag kan faktiskt förstå att din make vill ha den utsikten... Såg dina fina ritningar i förra inlägget, hur gör man sådana, är det för hand, eller finns det något fiffigt datorprogram? Hoppas på det senare, annars är det kört... Ha det bra!
Kram,
Katarina

Margot sa...

Härliga bilder! Visst blir man glad när man hittar blommor som trotsar kylan på det sättet! Hos mig finns det några rosor som kämpar på och dessutom några blåklockor, malvor och en stormhatt! Jag är helt förundrad ibland över hur mycket vissa växter klarar av!
Ha en fin vecka!
Kram Margot

Unknown sa...

Underbart att hitta blommor nu! Förstår att du blir väldigt glad:)
Ha det gott,
Charlotta

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Bor du långt bort i söder, i Skåne kanske?
Här blommar någon enstaka ros och Echinacean 'Fatal Attraction'. Den sistnämnda som om vi inte haft någon frost alls.
Ha det gott
Birgitta

Lotta sa...

Så fint du bor! ...och så mycket blommor du har fortfarande. Hos mig finns inte en enda blomma. Jo, kanske en clematis men den ser mer stel än levande ut. Vad är det för kaprifol som har sådana röda blommor? Den var jätteläcker.
Ha det bra.
Kram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej.....

Man blir så glad av de där envisa kämparna... Du hade några ser jag..... ;-) Ja, vad blommar hos mig... Åtminstone tills för någon dag sedan blommade både murrevan, enstaka stockrosor (fast måååånga utslagna blommor har precis däckat under...). De sista rosorna frös också för någon dag sedan och några till blommor. I växthuset dock finns sommaren kvar i några krukor..... Har lyckats ändå klara dom med min lilla fläkt.... Det håller nog bara ett tag till.

Ser att jag missat ett inlägg med fina skisser över din trädgård. Får titta på dom nästa gång jag tittar in (hinner inte nu.) ... för jag älskar skisser där man ser hur allt ser ut..... :-)

Har du fått dina tuplaner ännu!?

Kram Charlotte