söndag 15 maj 2011

Uppdateringar på önskelistan

Efter gårdagens besök på Mobackes så måste jag nog uppdatera önskelistan lite.. Vissa har jag fått tag på så dem tar jag bort och att det hamnar nya kärlekar på listan är väl ingen överraskning...Kanske kan jag övertala maken att göra ett besök i dag också innan vi åker söderöver för att bocka av några favvisar till... ;)

Nya på önskelistan är:
Silverklocka, Dicentra canadensis
Porslinsklocka, Codonopsis clematidea
Perovskia atriplicifolia 'Little Spire'
Ungersk blåsippa, Hepatica transsylvanica
Elfenbenslilja, Lilium nepalense
Silverbuske, Elaeagnus commutata


Efter gårdagens efterlysning av silverfärgade buskar fick jag ett toppentips från bästa Anja (Anjas Hill) på Silverbuske, Elaeagnus commutata, som ska vara härdig till zon 7. Anja tipsade även om att stamma upp den och det tror jag kommer att bli helt galet snyggt! Tusen tack för det finfina tipset! Åker direkt upp på önskelistan!Kramar!

4 kommentarer:

Kristina Bonander sa...

Hej Anna-Karin,
Kul att vara inne på din blogg igen. Det har varit galet mycket med jobb en period så det här med bloggande har legat i malpåse! Hoppas att allt är bra med dig!
Kul att du har silverbuske på listan. Tänker själv försöka hitta den. Ibland står den som överlevare vid gamla torp så de verkar vara säkra kort. Det blir så fina kontraster med silverfärgat.
Hälsningar
Kristina

Anna Vattenkanna sa...

Tack för din gulliga kommentar hos mig och samma tillbaka till dig - alltid lika roligt att titta in.

Skickar du dina växtönskelistor till trädgårdstomten? Har du hans adress???;-)

Kramar Anna Vattenkanna

Lotta sa...

Fina växter du har på din önskelista. Silverklocka står på min med. Silverbusken däremot har jag äntligen lyckats bli av med, den spred sig något kopiöst hos mig med rotskott under gångar och in i häckar.
Kram

Unknown sa...

Hej!
Den när silvirga busken var ju jättefin, den skulle jag också vilja ha! Hoppas allt är bra med dig. Hinner inte blogga så mycket just nu som du kanske märkt. Såg du nåt av mina stöd på Mobackes?
Kram Anna