tisdag 23 november 2010

Månadsbilden

Länge har jag tänkt att jag ska lägga upp månadsbilder över trädgården. En ny bild fotad i början av varje ny månad som går. Alltid från samma ställe. Kul att ha kvar som dokumentation av de förändringar som blir över tiden. Ofta tänker jag en massa och så blir det inte av... Men nu har jag letat fram några bilder som får bli kickoff för etiketten "Månadsbilden". Bilderna är tagna för att få med så mycket som möjligt av trädgården.Tyvärr hittar jag inga bilder från den här vinkeln från tiden när vi precis hade flyttat hit. Då fanns inte de fyra närmaste träden och längst bort på tomten stod det tre risiga ölandstokar. Den här bilden är från juni 2010. Innan sommarens stora grävarprojekt. :) På altanen står mitt limeträd och några dahlior som redan har börjat blomma.
 


Oktober 2010.  Den här vinkeln har jag tänkt att försöka behålla på alla månadsbilder framöver. Längst bort, nere vid hamnen, syns alla båtar som har tagits upp för vintern, lilla fågelhuset har kommit upp och sommarens grävprojekt silverrabatten och lavendelbersån är färdiga.

 November 2010. Första riktiga snöfallet gör att det ser städat och fridfullt ut. :)

Ha en fin eftermiddag!

Kram,

5 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Vilka fina månadsbilder, jag har också upptäckt vad intressant det är! Jag såg din fina rabatt i förra inlägget och det första trädet jag tänker på är favoriten silverpäron, men det kanske ska stå soligare (och är kanske inte så härdigt?). Solfjäderslönn har jag, det är jättefint, men det är inte så högt, mer som en buske, drygt 1 meter, och det verkar växa långsamt (tur för mig!). Ha det bra!
Kram,
Katarina

Unknown sa...

Vilken kul idé! Det där har jag också funderat på... och funderar ännu...;)

Lotta sa...

Himla roligt att ha en tidsdokumentation över trädgården. Man brukar bli så överraskad när man ser hur fort växterna växer till sig. Kul!
Kramar

Stina sa...

Kul idé - också tänkt göra så men inte kommit till skott... Fin blogg - hit återkommer jag!

Trevlig kväll!

Mia sa...

Det är så kul med månadsbilder, man ser förändringarna från månad til månad, kommer ihåg hur lång vintern var och hur lång sommaren faktiskt är. Men efter ett år nu så slutade jag. Undrar om jag inte ska ta upp det igen, så kan man jämföra med samma månad året innan. Fin trädgård du har, ska bli kul med nästa översiktsbild :)