söndag 19 februari 2017

Äntligen händer det grejer!

Det var många år sedan jag hade sådana här vårkänslor. Jag längtar ut, ut! Hela tiden. Jag vill så frön, se dem gro och jubla. Äntligen börjar det kännas som vår på riktigt. 


Ja, som jag har längtat efter de här små morgonpromenaderna då en bara går runt, runt i trädgården med valfritt antal katter i släptåg. Vi kikar, petar, fotograferar. Och kanske till och med pratar något ord med knopparna som kommer upp. Det blir mest ah! eller oh! Men ändå. 


Och visst börjar det komma upp knoppar. Genom isen kommer de första krokusarna. Och snart följer snödroppe och vintergäck efter. Och julrosorna. Redan nu skjuter de nya skott i massor. Trots att marken är hård av is.
Det som ändå tar mest av min uppmärksamhet just nu är kruktulpanerna. Jag fick ju mängder av lök från en kär trädgårdsvän i höstas och nu skjuter de gröna spjut en efter en. Jag curlar dem ordentligt och bär dem in och ut under kalla nätter och som skydd mot hungriga rådjur.
Och trots att det blir fler och fler korgar och krukor på trappan och altaner så finns det ännu fler i garaget. Det kommer bli en fantastisk syn. Om de nu överlever.Nu väntar te och rostbröd på mig. Med vegetarisk pastej och groddar. Energipåfyllarmat. 

Ha en riktigt härlig söndag i vårvädret!
Kram,

8 kommentarer:

Lykkelig i hagen sa...

Hei Anna-Karin. Så deilig at krokusen begynner å titte opp hos deg! Her har de første krokusene allerede kommet i blomst, og snøkloker og klostreklokker har blomstret lenge. Bergen har som regel en mild vinter, så våren kommer tidlig. Du kan se vårtegnene på bloggen min, lykkelig i hagen. Jeg vet ikke om du har besøkt den, ser den mangler på bloggrullen din. Ha en fin søndag! Hilsen Anne-Kristin

Isas Trädgård sa...

Så fantastiskt vackert det kommer att bli med alla dina tulpankrukor ! Har aldrig lyckats med tulpaner i kruka - så det skall bli roligt att få följa dina.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Maribel sa...

Härligt, och så långt de kommit hos dig. Har några krukor i växthuset, kan skönja lite grönt, men de har nog stått still en längre tid. Det är första gången jag har lökar i krukor, för att jag inte hade plats i rabatterna. Tänkte jag skulle frossa i vårblommor i år.
Ha en fin söndag /Marika

Meta sa...

Ja du längta är stor efter vår och sol. Idag blev det en tur till kolonin. Pelargonerna kallar liksom. Men fy attans vad grått och kallt det var men skam den som ger sig Fika i växthuset blev det. Inte så dumt ändå. Det ser allt bra härligt ut med dina krukor på trappen. Jag får nog vänta ett tag till även om det börjar sticka upp en hel del i mina krukor på balkongen.
Ha det gott i början på veckan
kram Meta

Veronica sa...

Jag kan ju inte säga att det är värre i år angående vårlängtan än vanligt för jag längtar alltid efter våren. Redan på hösten ;)
Mina tulpanlökar i krukor har inte tittat upp än men jag antar att du har haft dina inne i "ladan"?
Vi får hålla tummarna att våren kommer tidigt i år så de snart blommar och skänker oss det vi så väl behöver <3

Kram

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Mmm.. jag är också rastlös, vill börja kunna ta tag i något rejält. Istället går jag runt och spanar i såkrukor och annat. Så du tar ut lökkrukorna redan nu. Det har jag inte vågat. De står kvar i garaget där de får lite, lite ljus.

Ha det gott! Carina

Anna-Karin Rickardsson sa...

Hej Anna-Karin!
Härligt att se alla dina tulpankrukor. Det ger vårkänslor och det kommer alldeles säkert att bli otroligt vackert. Har många gånger tänkt försöka mig på att driva tulpaner i kruka men inte vågat ännu. Fint också med krokusarna som börjar titta upp. Såg de första snödropparna för några dagar sedan så visst är våren på gång och visst längtar man.
Allt Gott!
Anna-Karin
Ja, jag heter också Anna-Karin så vi är väl varandras namne:)

Lotta sa...

Vilka härliga bilder! Jag vet precis hur du känner det. Här är alldeles för lerigt för att kunna trampa runt ordentligt men jag har lyckats få till en liten 'halkbana' för morgonrundan. Vilken praktfull trappa du kommer att få! Jag har tre tulpankrukor på vänt men de har knappt tittat upp ur jorden än.
Kram på dig