onsdag 10 november 2010

Fågelhusfix

Vilken underbar eftermiddag det har varit. En minusgrad och sol. Små snöflingor singlade ner lite då och då. Jag fick Allers trädgård i går och blev så inspirerad att göra en sån där liten korg i hönsnät att ha talgbollarna i. Men som vanligt när jag gör grejjer vill jag göra på mitt sätt ... ;) Så istället för korgar blev det hjärtan.

Jag har gjort små öppningar på sidan så att det går att öppna och stänga och peta in fler bollar när det behövs. Jag gjorde även några hjärtan av hönsnät och mossa, så kan fåglarna plocka av dem. På så sätt kanske mina mossbollar får vara i fred ...


 Ha en fin kväll!

10 kommentarer:

Gunilla sa...

Hej Anna-Karin

Vilken fin blogg du har.

Jag fick ochså tidningen igår och fastnade för nätkorgen ochså.
men din ide var ju mycket finare och att göra hjärtan med mossa det var ju en jättefin ide. Den knycker jag :)))))

Skall kika vidare hos dig

Ha det gott
Kram/Gunilla

Allers Trädgård sa...

Så roligt att du blivit inspirerad – och utvecklar idén vidare. Superfint! Snacka om att fåglarna verkar nöjda, och det har du lyckats fånga så fint på bild också!
/Ann Marie

Katarinas trädgård sa...

Vilken bra idé, jättefint! Och så fina bilder! Jag har inte matat fåglarna med någon reda förrän i år, men nu är jag lite chockad över hur mycket de kan vräka i sig! Jag fyller på och fyller på, jag måste nog ut och jaga storförpackningar av fågelfrön snart!
Ha det bra!
Kram,
Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men så fint du gjort med fågelmaten! Fniss.... vad du skämmer bort dom också.... med mossan...... snacka om att få ALLT serverat!!! Men jag förstår att du inte vill att dom ska picka på dina fina bollar... Sånt kan man ju bli tokig av!!!! Hoppas de väljer dessa i stället!!! Sött fågelhus också! Och underbara bilder!!!

30 cm här i dag..... Suck!

Kram Charlotte

betong ute och inne sa...

Hej Anna-Karin...
Gud vad fiffigt med hönsnäthjärtat...och snyggt, de gröna näten runt talgbollarna är så där roliga...så mysigt med alla de små fåglarna.
Kram Malin

Lotta sa...

Så jättefint det blev med både talgbolls- och mosshjärtan! Fåglarna ser ju också väldigt nöjda ut med 'sina' hjärtan - hoppas de låter de andra vara ifred.
Ha det bra. Kramar

Helens trädgård sa...

Hej Anna-Karin!
Tack för titten in till min blogg :=)

Roligt att ha hittat hit. Du har en jättefin blogg, nu ska jag läsa bakåt i tiden.
Superfina dekorationer du har gjort, fina foton också.
Har en rulle hönsnät, ska också försöka få till något kul :=)
Ha en fin dag!

Kristine sa...

Du glömde bilden på Smilla och domherren ;)...

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken härlig idé, den kommer jag nog att låna, jätte fina....

Kram Anna

Karolina sa...

Härliga bilder och hjärtan med talgbollarna var så fin!! Ska försöka göra en likadan =)

Tack för idén!!!