lördag 13 november 2010

Chelsea Flower Show 2010

I går kväll såg jag programmet från Chelsea Flower Show. Såg ni det också? Visst längtar man tillbaka något enormt?! Jag belv helsugen på att kika igenom mina bilder och här kommer några av mina favoriter. Jag måste erkänna att jag var lite dålig på att fota ... hade såhär i efterhand velat ha bilder på ALLT!Såklart var alla montrar helt fantastiska och ibland kändes det nästan som om det blev för mycket - det var lite svårt att ta in. Mest svulstigt och överdådigt tyckte jag att det var inne i paviljongen.Jag är ett STORT fan av Heuchera, alunrot. Och det finns ju så många att bli kär i. Montern från Heucheraholics var sagolik ...
En annan monter som jag gillade skarpt var ‘The Pine & Conifer Enthusiasts Garden’ från Walkers Nurseries. Känns nästan som om den skulle gå att översätta rakt av till vårat klimat.
De är rostiga detaljerna tillsammans med den eldigt och himmelsblåa färgskalan gillar jag också jättemycket. Fastande också för det här vackra arrangemanget i en upphöjd odlingsbädd.  


Den här rabarberplanteringen tyckte jag också var kul, även om det var de fantastiska odlingsklockorna som jag tyckte var det allra bästa. Montern är från Yorkshire's Rhubarb Crumble & Custard garden.

I avdelningen lite mer bisarra element (och som ett inlägg i miljödebatten) såg vi det är växthuset gjort av gamla petflaskor och den här "jättepumpan" i form av en gunga.


Jag hoppas att jag kommer iväg även nästa år men något som också drar väldigt är The 2011 Hampton Court Palace Flower Show, 5-10 juli. Är det någon som har varit på den? Lite nyfiken på era erfarenheter?

Nu ska jag baka saffransmuffins tillsammans med lillebror. Har hittat en chili- och chokladglögg som vi ska prova till ... :) Ha en skön kväll!

Kram,

6 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilka underbara bilder du visar, önskar att man kommer dit någon gång, det hade varit jätte roligt.
Det låter härligt med saffrans muffins och glögg.......

Kram Anna

Unknown sa...

Åh nej, nu missade jag ju programmet igår...glömde helt bort. Avundsjuk jag blir på dig som varit dit i verkligheten. Fina bilder förresten!/ Anna

Katarinas trädgård sa...

Vi har varit på väg dit flera gånger men jag har tänkt att det är mycket folk och trångt och köer och så, men på dina bilder syns inget sånt, hur var det? Vilken dag är bäst? Vilken tid? Jätteroligt att titta på dina bilder därifrån! Fortsatt trevlig kväll, det låter som den kan bli helt OK!
Kram,
Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Nämen..... var du där också i år!!!! Såg inte programmet i går (ska göra det på datorn sen...). Men visst längtar jag tillbaka. Hoppas också att jag kan åka dit nästa år igen.... Längst ner i min blogg hittar du mina bilder (som jag hittills visat, har en hel del kvar......) från CFS....

Ha det fint!
Kram Charlotte

Lotta sa...

Vilka härliga, inspirerande bilder. Jag har aldrig varit iväg på CFS eller Hampton heller för den delen, men den ligger på min vill-göra lista. Låter som en god glögg, och hoppas det blev lyckade muffins.
Kram

Annika Christensen sa...

Har aldirg varit där tyvärr.
Fastnade för krukan med rabarberna.
Kul ide.
Ha det gott
Annika