söndag 28 november 2010

I dag börjar frosseriet

Jag älskar att frossa i levande ljus. Både inne och ute. Jag behöver inte ens se lyktorna som är utomhus - det räcker att jag vet att de är tända och sprider mys omkring sig. Det känns ända in till oss i huset.

Så är första ljuset i adventsstaken äntligen tänt. Nu är det jul tycker jag. Jag fixade min egen lilla jullunch idag eftersom M är på fotomässa i Älvsjö. Tyckte att jag var värd det ... ;)

Det blev lite "man tager vad man haver" så på min jultallrik hittar ni sill och ägg, brysselkål (som är ett av julens få måsten för mig), hemgjord röbetssallad, en bit lax och en hårdmacka med julost och eget örtsalt.

Egen röbetssallad
Egen röbetssallad blir alltid mycket godare än det där illrosa man köper i affären. Jag blandar bara lagom mängd inlagda rödbetor, vispad grädde och skånsk senap. Ev kan man hälla på ytterligare lite rödbetsspad för att få en lite kraftigare färg.

Eget örtsalt är även det himlans enkelt. Ett inlägg om det hittar du här.

Hoppas nu att dagen har varit fin och att även ni har frossat i det som ni gillar!

Massor av snöiga kramar!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
Fint du fixat och visst är det mysigt att frossa i alla ljus. Gillar inte heller rödbetssalladen från affären så ditt recept spar jag till jul!
Adventskram Anna

Unknown sa...

Åh så mumsigt och mysigt du ser ut att ha haft det idag! Härliga, härliga bilder:)
Kram, Charlotta

Katarinas trädgård sa...

Fint som vanligt hos dig! Jag gillar också att tända ljus ute, men jag är nog för lat för att göra det när vi inte har gäster. Jag tittar bara som hastigast på dina matbilder för jag gillar inte dregel i tangentbordet...
Kram
Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Fniss.... Det där med tända ljus känner jag såå väl igen...... Att det räcker med att veta att dom är tända utomhus...... Det är så trevligt att komma hem och att det alltid finns minst en lykta som är tänd..... gillar... gillar... Den rostiga lyktan var hypersnygg....

Nä, nu blev jag avundsjuk..... en liten jullunch.... åh.... det måste jag fixa till veckan...... Det lät riktigt gott!!!!! Och vad fint du har det!

Hos mig har det bakats i helgen tillsammans med barnen.... Kvalitetstid säger jag bara..... :-)

Kram Charlotte

Ruben sa...

VAD!!!! Har du redan börjat festa på julmaten??? Men jag ska nog inte säga så mycket, i fredags köpte jag julkorv och rödkål (inte riktigt samma standard på maten här, som du märker) ;-)
Ha det gott på alla sätt i advent!
/Ruben

Lotta sa...

Ahh, nu kom jag i stämning direkt! Härliga bilder du visar. Jag vill också ut och tända lyktor men nu hittar jag dem inte under snön!
Kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Super hörliga bilder så sämningsfullt och vilken inspiration. Lycktor är underbart härligt, kan inte få för många ..

Kram Anna