torsdag 25 november 2010

Advent i vitaste vitt och gnistrande silver

Stormen fortsätter även idag. Och på nyheterna hotade de med att vi skulle få lika mycket snö även den här vintern. Bara att ställa in sig på att skotta flera ton snö i år också.
Roligare då att tänka på advent som står för dörren. I går när jag kom hem från jobbet fixade jag fint på vårat sideboard och planterade årets adventblommor. I år går allt i vitt och silver. När det närmar sig jul kommer det antagligen att bli fler och fler röda inslag. Det visar sig ... :)
Jag gillar att lägga fram vackert julpynt lite innan det ska upp i ris och gran. Små silverhjärtan tillsammans med kottar. Julrosor, tillsammans med amaryllis, tillhör mina absoluta favoritjulblommor. Adventsljusstaken i bleckplåt proppas full med mossa, kottar och kanelstänger. Små, vita rosenknoppar och hjärtan på tråd får ljusa upp det hela. När det blir tredje advent byter jag ut de vita rosorna mot röda. De fantastiska snapsbägarna kommer från Rörstrand. Det är Åsa Lindström som står för designen.

I vardagsrummet där vi spenderar mest tid blir det massor av hyasinter. Både i kruka och på fat. Även här dyker det upp julrosor så klart. :)

Utanför stormar det vidare. En sak som vi märkte när vi flyttade ut hit var att det blir så mycket mer väder. Oavsett om det är regn, sol, blåst eller snö. Härligt tycker jag.

Ha en fin eftermiddag!

Kram,

8 kommentarer:

Malin - I min trädgård sa...

åH VAD HÄRLIGT DET SER UT! Vad fint du gjort.

Jo du har nog rätt i att folk i allmänhet har mycket att stå i just nu.

Kram M

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga inspirations bilder...
Vitt i massor är min grej sällar är det något rött men kanske någon enstaka sak...

Ha de
Kram Anna

Lantligt i smultronbacken sa...

Ohhh, vad fint du har gjort.

Klart du måste komma hit och gå på amaryllisutställningen i helgen. Helt klart värt det.

Jag gillade min Temptation mest, så vacker. Sen köpte jag två vinröda för endast 49kr/st. De har väldigt bra erbjudanden nu

Kram

Katarinas trädgård sa...

Så fint du har gjort! Och jag beundrar din positiva inställning till vädret, själv är jag ganska sur på snön och kylan. Fast jag vet att det inte hjälper! Mina smågranar, julrosen och granriset har försunnit, jag får nog gå ut och gräva upp dem...
Kram,
Katarina

Stina sa...

Oj så mycket vackra arrangemang! Vitt och grönt är verkligen svårslaget! (Och så är det inte så extreeemt juligt att man bara kan ha det i några få veckor...)

Kram!
Stina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad fint du gjort!!!! Vitt är vackert.... och vilsamt.... och stilfullt...... Underbart med julrosen! Jag fick en av svärmor i går.... mmm.... Tycker också det är fint att ha pyntet framme innan dom hängs upp. Vilken härlig fönsterglugg du har med takfönstret! Näe.... inte skotta så mycket snö som förra året.... DET är inget att se fram emot... Men, det är väl bara att gilla läget :-)

Kram Charlotte

Lotta sa...

Så vackert du har det...och de små snapsbägarna...helt underbara!!!
Kram

betong ute och inne sa...

Hej, så himla mysigt,
det är verkligen fint med vitt, gillar skarpt:)
Kram och ha en bra fredag
Malin