söndag 26 februari 2012

Tack för inspirationen!

Idag har jag haft ett riktigt trädgårdssug i magen. Ni vet så där som det kan bli en härlig dag i juni när man vaknar tidigt en lördagsmorgon och inte har något alls planerat. Snabbt i med något i magen och sen bara ut och gräva, rensa, filosofera. Eller bara vara.

Nu är det inte riktigt läge än för att gräva eller rensa. Däremot finns det gott om tid att filosofera. Och att inspireras. Den här veckan har jag haft speciellt två olika inlägg från två helt fantastiska bloggerskor i tankarna. Det ena inlägget handlar om Hannas/I Tages trädgård nya uteplats och hennes planer inför kommande säsong. Det andra handlar om rosor och färgfunderingar i Hélenas/Bland rosor och bladlöss rosenträdgård.

Den kommande rosenrabatten. Den mindre markeringen är hur stor rosenrabatten är idag
och den större markeringen är den planerade storleken. 


Grusade förhoppningar eller grusad gång?
Efter att ha haft dessa två inlägg snurrandes i skallen och dessutom ha spenderat lite tid ute i trädgården - filosoferandes - så började även jag fundera över hur jag vill göra med min lilla rosengård. Eftersom vi ska bygga ut altanen så kan jag inte riktigt sätta igång som jag vill men jag drömmer desto mer.

Det är en lite konstig vinkel på bilden men man kanske kan ana hur mina tankar går...?
Här har jag ritat in en grusad gång och ett vattenblänk. 

Förutom just rosor så kommer jag att ha en grusad gång genom själva planteringen med trampstenar precis som i silverrabatten. Ett vattenblänk vill jag ha. Ett persikoträd ska det finnas plats för. Och bland rosorna vill jag ha pioner, fingerborgsblommor och mängder av jätteverbena. Runt hela härligheten vill jag ha en låg formklippt häck.


Önskelistan - och några som redan bor här
Eftermiddagen har spenderats surfandes efter rosor. Och efter att ha sparat ner de skönheter jag gillar så märker jag att favoritfärgerna är creme, gult, aprikos, orange och burgundy. En ljust rosa och en röd slank med i listan. Här har jag lagt in de rosor jag redan har och lagt till alla de jag skulle vilja ha - allt färgkodat efter inspiration från Hélena!1. Jaquline du Pré,
2. Pascali
3. Helenae Hybrida
4. Clair Austin
5. Crocus Rose/Emanuel
6. Goldbusch
7. Amber Queen - finns redan
8. Peace  - finns redan
9. Linnaeus - finns redan
10. Aloha - finns redan
11. A shropshire Lad
12. Troika - finns redan
13. Gentle Hermione
14. Leander
15. Abraham Darby
16. William Morris
17. Apricola
18. Flora Danica
19. Queen Elisabeth - finns redan
20. Moyeshii
21. Grand Hotell - finns redan
22. Nina Weibull - finns redan
23. Burgundy Ice - finns redan
24. Munstead Wood

Undrar om alla får plats..? Men som sagt - drömma går ju! ;) 

Och tack igen - bästa Hanna och Hélena - för inspirationen!Ha en fin kväll!

Kram, 

16 kommentarer:

Anette sa...

Visst är set där med att drömma och planera halva "resan"! Även här har vissa planer börjat rota sig inne i huvudet.
De där rosorna kommer att bli fantastiska tillsammans. Tänkte du ha en av varje eller flera?
/Anette

Anonym sa...

Men oj så kul att du blev så inspirerad av mitt inlägg, jag blir jätteglad! Dina planer ser helt fantastiska ut, det kommer att bli så bra, så bra. Helena är verkligen en rosdrottning, eller hur? Jag har aldrig varit någon stor rosfantast men efter att ha läst hennes blogg sen i somras börjar även jag ha rosfantasier.

Det är så härligt när alla de där idéerna som snurrat i huvudet plötsligt faller på plats och det ska bli så kul att se hur du förverkligar din dröm.

Tack själv för all inspiration! Kram Hanna

Helena sa...

Oj vad du planerar o grejar :-)
Ja jag skulle gärna utöka min rosträdgård har ju oxå sett min namnes digra rosbeställning fniss
Men icke det går inte!
Men nån ny eller 2 kanske :-)
KRAM från mig!
ps.Grattis till biljett vinsten hos Annika!

Hélena sa...

Oj, vad glad jag är att jag har inspirerat dig när jag så ofta har hämtat idéer och inspiration från dig och din fantastiska blogg. Blir alldeles rörd ju!

Rosorna är gudomliga, A shropshire Lad, Abraham Darby och Leander har jag och de är underbara rosor. En ros som du inte har med på listan och som nog passar i färg är Crown Princess Magret. Det är utan tvekan en av de bästa rosorna i min trädgård, helt magisk. Burgundy Ice hade jag med på min lista men plockade bort den när jag såg flera som skrev negativt om den. Ser att du redan har den. Hur är den i din trägård? Den är så vacker och jag vill gärna skriva in den på listan ingen :-)

Klart du får plats, det finns alltid plats för rosor :-) Grattis till vinsten hos Annika. Jag hade också turen att vinna.Kanske vi syns på mässan!
Ha en underbar söndagskväll!
Kram Hélena

Annika Christensen sa...

Vilka härlig skönheter du har valt!
Visst är det kul att inspirera varandra. Jag har också en rosenrabatt på gång men jag har inte betstämt mig ännu för vilka rosor.
Sven vet jag iallafall.
Här är min mejl adress
annika@naturligating.se mejla din adress så kan jag skicka biljetterna.
Ha det gott
Annika

Frida Karolina sa...

Hej! DU inspirerar! Din blogg är jätte fin! :) Letade länge efter bra och inspirerande trädgårdsbloggar på bloglovin... Hittade till dig genom en annan länkande trädgårdsbloggare. Du borde lägga till din blogg i kategorin "Trädgård" på bloglovin! Du skulle lätta vara topp 10 direkt! Kul att jag hittade hit i alla fall! Kram Frida

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ohhh... den där känslan känner jag så väl igen :-)) Man längtar som en gris nu..... Din planer för en rosengård ser jättefina ut. Och vilka rosor!!! Munsted wood har jag varit sugen på i såå många år, men inte riktigt vågat prova. Men om du gör det så gör jag det oxå :-)))) Jag måste nog helt klart titta in hos Flora Linnea en sväng och göra en liten beställning. Absolutely.... Tack för fina inspirationen!!

Vad lite snö ni har kvar förresten!! Ganska annorlunda mot förra året hihi..... Här är det övervägande vitt fortfarande, även om det inte är så mycket.

Kram
Charlotte

Ranunkel i rabatten sa...

Wow vilket rosintresse. Det ser magiskt ut. Jag ser fram emot resultatet! // Anna

Helens trädgård sa...

Ljuvlig tid nu för drömmar och planeringar.
Man finner alltid något nytt och inspirerande då man besöker bloggar :=)
Vackra rosor i collaget!

Ha det gott!

Lotta sa...

Detta kommer att bli något i hästväg!!! Vilka underbara rosor du har valt ut...det för väl inget att de står lite trångt? ;-)
Kramar

Inger sa...

Lyckliga du som har plats kvar till rosor:) Jag har bara erfarenhet av två på listan, 'Hybrida' som blir gigantisk, behöver ett stort träd eller liknande att stötta sig på. 'Jacqueline du Pré' gillade inte att bli flyttad, så till sommaren får jag nog ta bort den. Ursäkta om jag är tråkig men det är svårt att välja rosor enbart utifrån blomfärg, men det har du säkert inte gjort...
Kram och lycka till!

Lotta sa...

Wow, det kommer att bli supersnyggt!! Och visst är det härligt att drömma och planera? :o)

Kramar

Trädgården på Höjden... sa...

Så underbart att inspireras. Man vill sätta sina planer i verket nu, meddetsamma eller hur ;-)

Grattis till vinsten.

Hälsar Åsa

Inger sa...

Haha... rosfebern är en trevlig åkomma:)

Lena/isklockan sa...

Tack för inspirationen...nu föll allt förmodligen på plats hur jag vill ha det i en rabatt. Hur det kan bli....Får väl visa i min blogg nån gång när det passar. Så många vackra rosor du visar.

Kram

Almbacken sa...

Det där tror jag blir urfint. Gillar iden med liten stig och vattenblänk.

Så fiffigt att rita upp i en bild....så vill jag också kunna göra..

Kram,
Maria