tisdag 7 februari 2012

Minneslista till mig själv

Visst kan det vara bedårande vackert även om det är mitt i smällkalla vintern? Det ser så lugnt och fint ut med snön. Den här bilden är från i lördags innan jag åkte till Stockholm. -18 grader kallt. Så det blev en väldigt kort fotorunda. Idag är det återigen lite drägligare temperatur med -5.Minneslista till mig själv
Sedan tidigare har olika soters chili, penséer, kronärtskocka och gul luktviol, Viola odorata, kommit i jorden. Idag fanns det äntligen tid över för att sätta fart på frösådderna. Jag har budat hem flera spännande sorter från Tradera under vintern. De flesta med tanke på kommande guldrabatten. Vi får väl se hur det går med groddbarheten. Och även om jag lyckas få dem att överleva. :)

Gul alpsippa, Pulsatilla alpina ssp apiifolia
Liten fingerborgsblomma, Digitalis lutea
Sibirisk nunneört, Corydalis nobilis
Svavelnejlika, Dianthus knappii
Ljusgul klocksippa, Pulsatilla albana lutea
Finbladig stormhatt, Aconitum anthora
Stor grekvädd, Knautia macedonica
Urnclematis, Clematis fusca var violacea
Brun urnclematis, Clematis fusca
Röd flikanemon, Anemone lesseriSov så sött!
Kram, 

 

6 kommentarer:

Hélena sa...

Vad mycket läckert du har fått tag i. Ljusgul klocksippa och alpsippa var ju ursöta. Ska bli roligt att se hur det tar sig.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Villa Ryttarängen sa...

Urnklematisen blev jag såld på. Snygg! Kram Pia

Linda sa...

Her var det et par tre søte synes jeg:) Alpsippan og klocksippan er bedårende:) Tror jeg må prøve å få tak i dem, de havner på ønskelisten:) Brun fusca har jeg, og kan ta en stikling for deg om du vil, kanskje det går raskere enn sådden:) Bare si fra:)

Linda sa...

Så var det gjort, dda har jeg støvsugd impecta for alpsippa frø... Jeg fikk ikke til de i fjor, men så får jeg jo prøve igjen, for disse er jo nyyydelig:) Jeg endt emed å kjøpe noen på gartneriet da:):) Så jeg håper de kommer til våren:) Tør snart ikke besøke deg mer her, det finnes altfor mange fristelser, hi, hi:)

Blomkärringen sa...

Många vackra sorter, bra med en komihåglista ibland (:D
Ha det bra!

Kristina Bonander sa...

Svavelnejlika köpte jag i fjol och spred ut i höstas som vildflor. Se om den kommer upp. Sibiriska nunneörten är härligr. Gillar, fast det kanske inte kommer att passa i din guldrabatt, när den sprider sig. Finns spridd i många parker i Stockholm faktiskt. Gula alpsippan ser också fin ut. Lycka till med guldrabatten.

Ha det gott
Kristina