söndag 5 februari 2012

Vintervackert

En av de saker som jag är gladast över i vinterträdgården är växtstöden från Rosverkstan. Jag fick två stycken i present för ett par år sedan. En rosett av mina svärföräldrar och ett hjärta av min älskade man.

För er som inte vet det redan så designas och tillverkas stöden i Fagersta av en härlig tjej vid namn Anna. Alla blomstöd och spaljéer i armeringsstål och rostornet i rost tillverkar hon och hennes man själva med hjälp av en lokal smed. Förutom alla vackra alster i rostigt har de även underbara rostorn i trä och järn. Även dessa produceras i närheten av Fagersta. Hjärtat har vi placerat mot vårt faluröda plank. Där agerar det växtstöd åt kronklematisen, clematis macropetala 'Eximia'. Tänk vad tomt det skulle vara där utan fina hjärtat...Rosetten hade vi tidigare i silverrabatten men pryder nu sin plats i den begynnande rosgården. Där kommer den nog att få stanna. Planen är även att införskaffa ett vackert rostorn i trä. Och till den en klättrande vit skönhet. Vilken det blir få vi se.


Än så länge får rosetten gnistra ikapp med en annan vit skönhet - snön. För visst är det bedårande vackert med det vita kalla som sveper in och gömmer allt det gråa mörka?Kram,


PS. Som ett litet avslutande tips vill jag bara nämna att skulle ni vara sugna på ett eget hjärta så har Anna utlottning av just ett sådant på sin blogg Min trädgård och rosverkstan.

4 kommentarer:

Hélena sa...

De är verkligen vackra detaljer, speciellt på vintern. Har anmält mig till lotteriet och hoppas på tur.
Ha en trevlig fortsättning på söndagen!
Kram Hélena

Linda sa...

Jeg sleker slike blikkfang i hagen, spesielt kommer de godt frem om vinteren:) Nyyydelige:)

Katarinas trädgård sa...

Jättefint växtstöd! Jag är så glad för min nya keramikfågel, den är ett riktigt blickfång! Och kan kanske användas som växtstöd till något svagväxande.
Ha det riktigt bra!
Kram
Katarina

Katarina sa...

De är väldigt vackra, de där rosstöden!
Kram!