måndag 20 februari 2012

Att söka efter ljuset

De första sådderna har börjat söka sig upp mot ljuset. Fler sorters chili har grott, precis om svavelnejlika, Dianthus knappii, och Liten fingerborgsblomma, Digitalis lutea som båda ska få sitt nya hem i guldrabatten. Så jättekul att se de små knappnålarna leta sig upp mot ljuset.

 Svavelnejlika och chili

  Små, små groddar av liten fingerborgsblomma och omskolningsklara penséer


I helgen har även ett tiotal olika sorters tomater, jätteverbena verbena bonarensis, äppelsolbrud, Cephalophora aromatica, vaxklocka Kirengeshoma palmata och en småbladig basilika kommit i jorden. Än finns det plats kvar i barnkammaren men det måste nog till både extra bord och extra ljus för att allt ska få plats. Bara februaris sålista är lång. För att inte tala om mars ...

Ha en fin vecka!

Kram,

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Man undrar hur allt ska få plats innan det är dax att flytta ut i växthuset.Jag ska be maken hämta in ett lysrör från garaget. Vi köpte fel en gång, så det är ultraviolett ljus i eller blomljus tror jag det stog på. Härliga bilder. Får jag fråga vilket ritprogram du använde till "framtidsplaner" ? Tycker det ser så snyggt ut. Kram Pia

Hélena sa...

Jo du och listan för april ser inte ut att bli mindre den heller... Blir bara våren varm så ställer jag ut mina på dagarna funkade jättebra förra året.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken energi du har! Det ser underbart ut när det spirar och gror. Jag ska göra iordning en hylla i garaget för sådder, för nu kan jag inte motstå längre:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Pia! Kul att du gillar skissen. :) Jag använder illustrator när jag ritar. Och så har jag en wacombräda istället för mus. Lite enklare att rita då.
Kram,
Anna-Karin

Lotta sa...

Visst är det mysigt med sådderna?! Just nu vakar jag över mina som om de vore bebisar. *fniss*

Kramar

Kristin Aurdal sa...

Så bra det spirer hos deg. Det er så hyggelig når de søte små spirene dukker opp av jorden.
Lykke til med de søte små :-)

Lisa sa...

Ljuvliga tider, men ständiga dilemmat, var ska allt få plats innan man får ut det ? Det gäller att planera väl. Gick just i trance över dina tulpanbilder i tidigare inlägg...och rådjuren blev ännu mer oälskade i samma ögonblick ;-)
Lisa/Lisas trädgård

Lotta sa...

Så fint när det spirar i fönstren. Jag har burit ut de flesta av mina sådder till drivbänken och i morse låg det 5 nya vita centimetrar på dem. Jag blir så trött....
Ha en fin dag.
Kram

Christina sa...

Inte utan att man får lite vårkänslor, när man ser hur det gror!/Lila-Christina