måndag 11 april 2011

Vårteckensutmaning den 11 april

För en vecka sedan hade vi snö över nästan hela tomten. Se HÄR hur måndadsbilden för april såg ut. Som jag skrev då så borde man ta en ny bild varje vecka för att följa våren framåt. Under den här veckan har man nästan kunnat se hur snön har smält med blotta ögat ... Längst bort på tomten kan man ana en liten driva fortfarande.

En av vårens sötaste, balkansippan, vecklar sakta men säkert ut sin blad. Snart kommer de att stråla som blå, rosa och vita små solar i rabatterna.


Riddarsporrarna fortsätter att sträcka sig mot himlen. De har fått en fin limegrön färg som kommer att matcha tulpaner och pingstliljor alldeles utmärkt. Den först pionen har också vågat sig fram. Den fick följa med på impuls i höstas. Ett reaköp. Det var egentligen två men den andra verkar tycka att det inte är läge att sticka upp huvudet än. Eller så har den helt enkelt gått vidare till 'bättre betesmarker'. Visst är det så man brukar säga?!


Krokusarna har slagit ut och jag njuter - såklart. Vad annat ska man göra vid den här tiden av året i Landet Krokus..?!


Lavendelhäcken har även den fått sällskap av den vita krokusen 'Jean d'Arc'. Trevligt nog har vi redan kunnat flytta ut våra trädgårdsmöbler. Vi har inte hunnit använda dem än men snart så ...


Fler vårtecken hittar du som vanligt hos Humlebacken. 

Ha en skön vecka!

Kram,

5 kommentarer:

Berit sa...

Åå så härligt med vårtecken och vårblommor:)
Ha en underbar dag!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilken härligt rapport från din fina trädgård! Jag har knappt haft tid att ta mig en tur i min egen trädgård ännu. Vi har haft gaaalet mycket att göra på sista tiden men nu håller jag tummarna för att det ska lugna ner sig lite. Krävde en kvart i min trädgård ikväll av maken medan han nattade barnen. :0) Hann med att vända hälften av lådorna i köksträdgården på den tiden. Ren avkoppling om du frågar mig! ;0)

Kram/ Anna

Katarinas trädgård sa...

Äntligen gör Landet Krokus skäl för namnet, heja! Du får övergå till veckobilder nu! Här är så skönt, 17-18 grader, men det får till följd att allt går så snabbt!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Sophia Callmer sa...

Krokuslandet vackert! Visst är det bara skönt nu. ha en bra vecka/Sophia

Hans sa...

Vackra bilder på dina härliga vårtecken. Hos oss i norr ligger ännu snön kvar några dagar till. Men sedan jag sett dina blomster så känns några dagar för långt bort. :)