lördag 16 april 2011

Tid att njuta

Vilken underbar dag. Jag vaknade redan kl sex i morse. Full av förväntan. Kändes nästan som om det var julafton och jag var fem år gammal. Det här skulle bli en riktigt trädgårdsdag. Och det blev det. Har hunnit med massor. Och det bästa är att det ska bli ännu vackrare väder i morgon. Och jag får ännu en trädgårdsdag ute i solen.


Äntligen har balkansippan slagit ut! Nu är det vår på riktigt. :)


Doftviolen kommer strax den också. Det är första våren tillsammans.
Hoppas hon ska trivas här, 'Charlotte'. Två små scilla har också tittat fram. Har aldrig sett några i vår trädgård tidigare ... Undrar hur de har hittat hit? Fast de är förstås välkomna. Krokusarna strålar av lycka över det sköna vädret. Äntligen gör Landet Krokus skäl för namnet.De är nästan som snyggast om man kryper riktigt nära ...


Några som inte riktigt är lika välkomna är myggen. Hmm ... Det är april. Ska de verkligen komma redan? Stora som gråsparvar är de. Men fortfarande lite slöa så de är lätta att ta. Snälla rödhakarna - kom och ät! Här finns feta myggor.

Dagens bästa var att trappan blev inoljad och att jag äntligen fick börja med projekt Köksträdgård. Mer om det kommer i morgon!

Kram, alla fina! Och glömma inte att njuta ...

15 kommentarer:

Ullis sa...

Underbart vackra blommor!
Ha en skön kväll!
Ullis

Sophia Callmer sa...

Ser ut och låter som om du njutit i dag! Här var det bara sol imorse, blev fiaxande med fårstaket så får och lammungar kan komma ut i morgon i solen. Sen är det köksträdgård som gäller. kram Sophia

Hélena sa...

Jag bara ler åt din lycka eftersom jag har haft en lika underbar trädgårdsdag jag med :-)
Visst ska vi ha det bäst imorgon också!
Hélena

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jaaa, visst har det varit en underbar dag i dag med nästan sommarvärme!!! Vilken riktigt söt balkansippa du har - mycket vackra bilder!!! Å vilka krokusar.... Nu blommar dom såå vackert... Den vita med lila strimmor var väldigt läcker.

Kram... och önskar dig en lika fin dag i morgon!!
/Charlotte

Parkvegens Hageglede sa...

Det blomstrer riktig nydelig hos deg.. Ha en fortsatt fin vårhelg!

Lotta 8`) sa...

Avis på ert väder ;) men det ser ut att klarna upp här idag så jag ser fram emot en trädgårdsdag i sol.

Det är jättekul att strosa runt och se vad som kommer upp, vad som överlevt vinter och klura ut vad det var som jag planterade...... attans att etiketterna ploppar upp och sedan blåser iväg :)

Ha en skön söndag :)

Felix sa...

Så många härliga vårblommor! Krokusar i många olika variationer passar förstås perfekt hos dig! ;-)

Vårhälsningar
Elisabet

Mia sa...

Ja nu gör du verkligen skäl för namnet, så mycket krokus. Jag tycker dom är så söta, spec om man kryper riktigt när inpå. Scillan min gömmer sig alltid bakom en spaljé, jag försöker få den ut i rabatterna men den vill inte, skulle önska mig ett blått hav av dom, scillan är det vackraste jag vet om våren.
Köksträdgård? Nu blir jag riktig nyfiken.
Du ser ut att ha haft en helt förträfflig vårdag ute, så skönt. Man riktigt njuter om dagen.
Hoppas du får en lika fin dag imorgon :)

Almbacken sa...

Åh vilka fina krokusar! De signalerar verkligen vår och man blir lycklig i hela kroppen.

Kram
Maria

Anonym sa...

Tass, tass, från andra sidan staketet ;o)

Vilken fin och inspirerande blogg! Här har du garanterat en till läsare :o)

Lotta sa...

Vilka härliga bilder! Här har varit kallt och mulet men vad gör väl det, man kryper runt i leran ändå.
Kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken massa olika krokusar du har, det är verkligen vackert.
Scila har jag i massor och vill bli av med dom då dom står i mitt jordgubbsland och där vill jag inte ha dom. Dom har en tendens på att föröka sig i massor.

Kram Anna

Malin - I min trädgård sa...

Det låter ju helt fantastiskt! Här hemma har vi en väldigt sjuk son som jag vill ha uppsikt över så därför har jag fått se trädgården och vädret från insidan. Det riktigt kliar i fingrarna! Hann ut en kort stund i lördags, men det var inte så att jag blev färdig med någonting direkt. Men härligt var det likväl. Men mycket vill ha mer, du vet :-).

Stor vårkram till dig Anna-Karin!

Ingela sa...

Hej på dej!

Ingen tvekan krokusen vinner även mitt hjärta den har förmåga att snabbt lysa upp täppan på våren.

Malin sa...

Vad härligt det ser ut! Det är så underbart med vår!!

Massa inspiration att hämta här fanns det också, för en nybliven husägare!