måndag 4 april 2011

Vårteckensutmaning den 4 april

Hej alla fina!
I helgen har det verkligen börjat hända saker här i Landet Krokus. Snön har smält eller regnat bort (även om det finns en hel del kvar) och det spirar både här och där. En aning orolig är jag att det ska komma bakslag och att alla perenner, som har bestämt sig för att det är vår, ska frysa sönder. För det börjar bli en hel del som sätter fart nu.


Nejlikeroten, Geum coccineum, brukar vara tidig och är här på väg upp tillsammans med tidiga tulpaner. Balkansipporna, Anemone blanda, står redan i knopp - även om de är små.


Den blå nunneörten, Corydalis cashmeriana, och rosenplister, Lamium maculatum, som jag planterade i höstas i nya silverrabatten ser ut att ha överlevt.


Doftviolen, Viola oderata, kommer starkt precis som riddarsporren, Delphinium. Den var inte så här tidig förra året. Håller tummarna för att den överlever. När den blommar i hundratals blå nyanser känns trädgården rik.


Lökväxterna kommer också för fullt men dem är jag inte lika rädd för att de ska frysa vid en ny köldknäpp. Däremot är det bara att hålla tummarna att rådjuren håller sig borta ...

Jag har drömt om grönt hela vintern ... men otålig som jag är kan jag inte riktigt nöja mig med det utan längtar redan efter blommor med färg nu ... men snart så!

Fler vårtecken från hela landet hittar ni hos Humlebacken.

Kram,

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja men se, nu händer det saker uppe hos dig också! Finfint! Förstår att du bävar för bakslag...hoppas att det fortsätter med vårvärme nu.

Kram Anna Vattenkanna

AnnCharlotte sa...

det är så härligt när det första gröna sticker upp och man måste titta på det hela tiden....faktiskt kan man ju nästan se hur det växer från dag till dag ;))
Ha det bra ;)

Malin - I min trädgård sa...

Men jösses - riddarsporrarna! Jag anade inte något liv under alla löv över min riddarsporre, och så har din redan börjat kika upp! Så mycket för zon 2-3 :-p.

Ha en underbar vårdag!

Mia sa...

Det är så kul att hitta igen gamla skatter, det som göms i snö.. Hos dig är det ju massor av grönt att se på. Jag har också upptäckt att det är liv under all snö även om det känns hooplöst till tider.

Lantligt i smultronbacken sa...

Oj, vad det har kommit upp mycket. Här är det nog inte ens någon idé att gå ut och kika men jag måste nog göra det imorgon ändå. Jag kan ju ha missat nåt

Kram Teres

Katarinas trädgård sa...

Det måste vara jättespännande hos dig nu, så mycket som händer på en gång! Har du tid att jobba och sova?! Jag håller tummarna för att du slipper bakslag!
Kram
Katarina

Lotta sa...

Ha ha, jag hade en korg med löv som jag sprang med några kvällar och mornar och täckte av och täckte på de små liven. Vad gör man inte för dem...men nu ser det ut som om vi slipper minus på ett tag här nere så jag andas ut. Hoppas du slipper bakslag.
kram

Ullis sa...

Härliga vårtecken!! Och vilken fin och inspirerande blogg du har!
Ullis