söndag 3 april 2011

Det bästa av det bästa

Här kommer det sista inlägget från Nordiska - jag lovar! ;) Jag har sparat det bästa till sist. Idéträdgårdarna och balkongutställningen. Har bara plockat ut det som jag gillade bäst. Även om jag tyckte att jag var grundlig på mässan så visade det sig att jag missade både Rottneros och Norrby - hur nu det gick till ...
Alla bilder är klickbara om ni vill se detaljer.

Drottningholms Slottspark
"Dröm & Verklighet"
Paulina Landin och Gunnar KajHela montern var otroligt pampig och så klart vacker med pråliga kläder och sköna blomster. Gillade verkligen att de har använt så mycket färg. Gult, rött, rosa och mossgrönt i en salig (med betoning på salig) blandning.

Wij Trädgårdar
"Hortus Sensualis" eller "Spänn av i spenaten"
Lars Krantz m fl 
Wijs monter var raka motsatsen till Drottningsholms på alla sätt. Där var det se men inte röra. Hos Wij var det snarare "slå dig ned och rör eller smaka gärna allt". Extra plus för de ursnygga valven av armeringsjärn, björkstammar och grenar. Även färgsättningen annorlunda än Drottningsholms. Färgskalan gick i rost, brunt och ljusrosa. Snygga kontraster!

gro form
"Urban Farming"
Lars Gustavsson och Joanna Eriksson

Grönt, kreativt och flört med oss som gillar att odla egen mat. Helt i tiden med återvinning och ekologiska material. Gillade speciellt deras "string garden" med pelagoner och potatis och de rostiga ljuskronorna. Även tvättkorgarna som planteringskärl som många har skrivit om var en höjdare.  

Balkongutställningen

Balkongutställningarna är alltid himla roliga att se. Känns nästan som om det är här man kan hitta den mesta inspirationen. I år tror jag att det fanns något för alla. Från färgstarkt och mustigt till skirt romantiskt. Från återvinning till modernt nytänk. I den här avdelningen är det extra tydligt att inne och ute inte riktigt går att urskilja längre. Tycker väldigt mycket om det!

"SamlarSinne"
Andreas Graveleij, Näsuddens Handelsträdgård
Gillade speciellt: Skönaste balkongen om du frågar mig! Ursnygga lampor och många spännande växter. Soffan av gamla rötter (?), keramikharen, frodiga fikonträdet ... Ja, jag gillade verkligen denna.

"Man tager Hvad man Hafver"
Hanna Svanrud, Green Green Grass of Home
Gillade speciellt: Allt! Färglatt och återvunnet utan en massa vit färg. UNderbar blandning med nött, kitch och mormorsblommor. Den blåa färgen gör sig tyvärr inte riktigt rättvis på mina bilder..."Urban Garden"
Nina Thalinson, Lust&Fägring
Gillade speciellt: Tyget har länge varit en favorit (tyvärr kommer jag inte på just nu var det kommer från) men framförallt de utdragbara odlingslådorna."Vi Två och Trädgård"
Christina Zuhr och Åsa Thulin
Gillade speciellt: Det spaljerade äppelträdet och soffan av lastpallar."Grönska med växtvärk"
Växtvärket
Gillade speciellt: De härligt ljuslyktorna i rostfärgad, skuren plåt som hängde från taket."Jag blir glad av gult ..."
Kristina Öhman
Gillade speciellt: Att den var gul. Kunde ha varit ännu mycket mer gul om jag får önska. Rumsavdelarna med armeringsjärn och kvistar gillade jag också.
"Kalas i stan"
Fullerö Handel
Gillade speciellt: Tårtorna av rosor, mossa, brudslöja och tomater!"Ta in det naturliga"
 Lisa Fredriksen och Siv Vestin Toresson
 Gillade speciellt: Björstammarna! 


 "Sinne för sekelskifte"
Mari Eberstein
Gillade speciellt: Ursnygga växthuset på ben! Blev så till mig att jag missade att fota resten av montern ...


Sammanfattningsvis kan jag tycka att mässan inte var riktigt lika rolig i år. Synd att inte idéträdgårdar och annan inspiration får breda ut sig mer - i ex B-hallen. Även foajen kunde ha använts till något mer kreativt. Plus för att alla intresseorganisationer fick plats inne i A-hallen. Bäst under hela mässan var nog ändå bloggträffen som Annika (Naturliga Ting) och Hillevi (Tankar från trädgårdsmästaren) hade ordnat så fint för oss. Tusen tack för finfint initiativ!

Kram,

12 kommentarer:

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Finfina bilder!

Och nu är jag så snurrig, har jag tackat för att du är med i utlotttningen?
kram H.

Zinnia sa...

Vad härlig att få kunna njuta av mässan. Underbara bilder och din texter till förmedlade grundtankarna till respektive installation. Jag gillade nog Wiij trädgårds mest eller... Flera var bra och till och med mycket bra. Ha en skön söndag! Zinnia

Spirande grönt - sa...

Vilken jättefin och grundlig genomgång:) SamlarSinne var favorit av balkongerna.

Ha det gott,
Rebecca

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tusen tack du också för all inspiration. Tänk så mycket jag har missat på mässan...jag blir lite snurrig på ett sånt ställe,därför gillar jag verkligen att surfa runt och se vad andra har upptäckt som inte jag har sett.
kram Lydia

Anna Vattenkanna sa...

Jättetack för denna braiga och finfina briefing från mässan. Jag skulle vilja ta lite från var och en av balkongerna...och blanda här hemma till en ny kompott!

Kram Anna Vattenkanna

Anita sa...

Vilka otroliga bildkollage du visar upp. Jag har missat mycket ser jag när jag ser dina bilder. Dina bilder är verkligen fin reklam för Nordiska Trädgårdar. Dom är enormt proffsiga.

En skön vecka önskar jag dig!

Katarinas trädgård sa...

Åh så mycket snyggt! Och så mycket jag behöver, t ex badkaret och ljuskronan från Groform! Ja, det är bara att skriva på önskelistan och hålla tummarna:)..
Kram
Katarina

Stina sa...

Oj vad snyggt du lyckats fota alla detaljer! Tycker inte om att trängas, så det blev mest snabba tittar. Jag kan inte riktigt stänga av, och se detaljer när det är en massa folk runt omkring.... Urtjusigt! Och ja, bloggträffen var fantastiskt kul!

Kram!
Stina

Lotta sa...

Oj vad jag blev inspirerad! Samlarsinne föll mig i smaken. Gillar mer och mer den lite charmigt slarviga, nästan hoprafsade stilen.
Kram

Lotta sa...

Oj vad jag blev inspirerad! Samlarsinne föll mig i smaken. Gillar mer och mer den lite charmigt slarviga, nästan hoprafsade stilen.
Kram

Malin - I min trädgård sa...

Oj! Jag avr ju som sagt inte där, men inspireras massor av dina bilder! Jag är lagom sugen på en lastpallssoffa på altanen i år!

Stor kram till dig!

Furulunden sa...

Så herlige bilder. Jeg deler dem videre på min facebookside. Du kommer dit via min blogg:) Håper du synes om det!!