söndag 10 april 2011

Härlig trädgårdshelg

Den här helgen har varit årets första riktiga trädgårdshelg för mig. Jag har börjat städa lite smått på tomten även om det inte är riktigt helhjärtat än eftersom det bara är i början av april. Vågar inte lita på att det inte dyker upp en köldknäpp eller två innan det blir varmt på riktigt.

Idag har mina dahlior kommit i jorden. Både de som jag har övervintrat sedan tidigare år och de nya, fina som jag beställde från Odla. Det var hög tid för flera av dem hade redan skjutit långa, rangliga skott.
Namnstickorna fick jag tips från goa Anna med finfinfa bloggem Vita rosor och förgätmigej. De finns att köpa i fem-kilospåse på Biltema (trästickor för att tända brasa med). Massor av lagom stora stickor till ett bra mycket bättre pris än vad "riktiga" namnstickor kostar.

Ha en finfin söndagskväll och glöm inte Trädgårdstoppen om en timme!

Kram,

10 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Härlig helg med andra ord. Har du satt dahlia frön eller är det redan uppkomna sticklingar?

Smart tips med pinnarna, synd avv vi har så långt till Biltema.

Kram Teres

ullis sa...

Även jag har haft en underbar trädgårdshelg!
Tack för tipset om 'stickorna': blir en tur till biltema!!!
Ha en skön vecka! Kram Ullis

TapetserarEva sa...

Tack för tipset om stickorna och daliorna, hade glömt mina som jag ställde i garaget i höstas.Gamla som ärvts efter farmor,grymt stora klumpar som blir fina röda blommor av.

//Eva

AnnCharlotte sa...

Vilka bra pinnar....
ha det bra ;)

Anette sa...

Ja du granne, vilken trädgårdshelg vi haft här i trakten. Jag har varit ute i många sköna timmar
/Anette

Vardagens guldkorn sa...

Å vad härligt med dagar i trädgården =0) Å smart tips med pinnarna, Biltema har mycket fiffiga saker och man behöver ju inte alltid använda dom till det som de var tänkta till i första hand =0)
Mina dahlior klarade inte vintern så jag måste titta över shoppinglistan ;0)
Ha en bra vecka!
Kram Linda

Anna Vattenkanna sa...

Roligt att höra att du är igång med ditt. vi har haft full sommar idag med strålande solsken, lagom vind och hela 17 grader mitt på dagen = scillorna börjar blomma över redan :-( Aldrig är man nöjd, hehe.

Kram Anna Vattenkanna

Katarinas trädgård sa...

Bra idé med stickorna, det blir ju riktigt snyggt!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Anita sa...

Vilket fantastiskt bra tips! Du ser ut att ha haft en härlig helg. Och så blev jag påmind om att jag måste kolla in mina vita dahlior. Dom borde nog också ner i jorden.

Ha en skön vecka!
/Anita

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilket supertips!! Det blir Biltema nästa :-) Har inte fått ner mina dahlior i krukor ännu. Men jag tänkte på det i dag faktiskt. I helgen har det inte alls blivit så mycket ute i trädgården. Men din utehelg låter härlig! Jag hoppas på nästa i stället.....

Kram
Charlotte