måndag 25 april 2011

Vilken dag! Vilken helg! Vilken Påsk!

Bloggandet går på lågfart just nu. För vilken fantastisk påskhelg vi har haft. Över 20 grader hela helgen. Ingen tid har funnits för att sitta inne framför datorn. Men nu är jag så sugen på att få veta hur ni har haft det så jag stjäler till mig en liten stund innan det är läggdags.

Helgens stora projekt här i Landet Krokus har varit att måla plank och gräva doftrabatt. Ett eget litet inlägg om doftrabatten kommer i morgon. Det blev riktigt snyggt (om ni frågar mig) med nya röda planket. För att inte tala om komposten som även den fick en faluröd färg.Det slår ut nya skönheter hela tiden nu. Man hinner nästan inte runt med kameran. Det som har slagit ut i helgen är fler balkansippor, lungört, backsippa, mängder med pärlhyasinter och snart är tulpanerna på gång. Backsippans knoppar är verkligen mjuka. Nästan som en kattass.
Sprängfyllda knoppar hos både prydnadskörsbär och vanlig körsbär. När de blommar är det en fröjd att vara ute.


Nu ska jag kika runt hos er kära bloggkompisar! Hoppas ni har haft det lika bra som jag har haft det.

Massa kramar!


7 kommentarer:

Kristina Bonander sa...

Ja, visst har det varit en helt fantastisk helg. Har varit i Bergslagen där våren är lite senare. Tyvärr har mina backsippor försvunnit under vintern. De har ju så underbara knoppar.
Vad snyggt det blev med ditt plank. Falurött är alltid rätt och en färg som dessutom är lättskött. Inget skrapande och slit, bara borsta av det gamla och måla nytt!
Sköt väl om dig
Hälsningar
Kristina

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad avis jag blir nu när ni har målat planket i helgen. Vi har ett staket som bara måste målas, helst nyss. Det är ju superenkelt med Falu röd färg men det tar emot att måla, ingen av oss tycker om det.

Vad jag gillar din grusgång. Så fint i trädgården.

Kram Teres

Katarinas trädgård sa...

Ser väldigt bra ut med röda planket! Och allt det andra!!! Man borde minska ner på sovandet nu när det är så underbart, jag vill inte missa något!
Kram
Katarina

Lotta sa...

Så snyggt det blev med planket och gångarna. Visst är det nästan lite otäckt med allt som blommar på en och samma gång. Man undrar ju lite vad som ska blomma i maj!
Kram

Anonym sa...

Ja, vilken underbar påskhelg!! Vaknade inatt och lyssnade på det mysiga fågelkvittret; sommarkänslor!

Finns det något bättre än vår/försommar i Sverige?! Passa på att njut av de underbart vårgröna björkarna!

Vinkevink från andra sidan av det nymålade planket :o)

Anna Vattenkanna sa...

Ditt röda plank blev vackert - falurött står så fint mot grönskan...

ja, nu är det formel 1 race i alla trädgårdar. jisses vad det går undan. Mina backsippor är tyvärr avblommade redan, buhu.

Kram Anna Vattenkanna

Anonym sa...

Hej!

Vi behöver se över vår policy för staket, murar och plank.
Jag har kikat runt på nätet och fastnade för några av dina vacka bilder på det röda planket!

Tror du det skulle finnas någon möjlighet att vi får använda oss av dina inspirationsbilder i kommunens policy? Ditt namn som kommer givetvis att nämnas.

Hör gärna av dig snarast!
/Veronica K

stark@engelholm.se