lördag 2 april 2011

Djuren i trädgården

För dem som gillar djur i trädgården fanns det en hel del att välja bland på Nordiska Trädgårdar. Då pratar vi inte levande djur ... även om det fanns sådana också ... utan de lite mer stiliserade. Fast det där med stil kan ju också diskuteras ... nåväl ... för mig som gillar grodor, ekorrar, fåglar ... ja, egentligen lite av varje var det roligt att gå runt och "samla på mig" vad utställarna tycker att jag ska ha i min trädgård.
Vilka djur vill ni ha i er trädgård? Ska de vara levande eller lite mer återhållsamma? Vilka vill ni absolut inte ha?

Kram,


PS. Ett litet förtydligande.. Ingen av dessa fick följa med hem. :) Har bara fotograferat dem på plats. De fyra, fem förutom alla levande djur vi har får räcka... ;)

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja, jag hatälskar sånt här...har valt att stanna för konstgjorda grodor - i min pytteträdgård funkar det inte med många olika pynt...Alla grodorna får sedan vara på EN plats för att undvika för mycket röra.

Jag vill INTE ha LILJEBAGGAR, SPANJORER eller FÄSTINGAR. Övriga är hjärtligt välkomna in...

Kram Anna Vattenkanna

Mia sa...

Jag gillar grodor, det har blivit litt av en mani ett tag, så nu köper jag bara var 5.e jag ser.. Men nog är det kul med lite liv i trädgårdsrabatterna, dina grodor är otroligt charmiga, speciellt den sista :)

Katarinas trädgård sa...

Nja jag vet inte, men i sitt rätta sammanhang kan det säkert vara skoj, i måttliga mängder! Jag har en silvertrollslända, en rostig dam (fast det är ju inget djur:)) och jag skulle gärna vilja ha en keramikfågel av konstnären Maria Börjesson. Annars föredrar jag de levande katterna som trädgårdsdekorationer, nya ställen hela tiden!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Stina sa...

De där keramikfåglarna gillade jag också! Lite smådjur - grodor, kaniner, hönor och sådant, får gärna vara med i min trädgård. Den är så himla stor så det är ingen fara att det blir för mycket... Gillar INTE fästingar, broms. blinningar eller sniglar. (Men det är så himla torrt, så sniglar har vi inte!)

Kram!
Stina

Anita sa...

Ibland undrar jag om jag blundade när jag gick på mässan i två dagar. Inte såg jag de underbara trädgårdsdjuren som du såg inte. Dom är ju bara helt ljuvliga.

En fortsatt skön helg önskar jag dig!
/Anita

AnnCharlotte sa...

Några grodor finns det hos mig...och i liveversion finns det kanin, katter och en hund ;))
Ha det bra ;)

Betong ute och inne sa...

HejAnna-Karin...
jag är ju helt såld på grodorna...mysiga.
kram Malin

Malin - I min trädgård sa...

Nja, djur i trädgården är inte något jag vill ha egentligen. Jag har lite svårt för "pynt" överhuvudtaget. Ibland letar det sig in något, men oftast är det någon form av bruksföremål, men vem vet det kanske ändrar sig. Så jag föredrar nog levande.. och då BARA i form av nyttodjur. Helst inga mördarsniglar, bajsande katter och annat otrevligt :-).

Fast jag har faktistk ett djur... en liten rostig groda som får sitta på kanten av fågelbadet som på sommaren bäddas in av lila nävor under äppelträdet. Fler än en har upprymda berättat om den stora grodan de sett som satt alldeles stilla på fågelbadskanten. Så den verkar väldigt verklighetstrogen...lustigt nog :-).

Stor söndagskram till dig Anna-Karin!