fredag 17 januari 2014

Blommig fredag - Mina bästa frötips!

Äntligen fredag och Blommig fredag!

Veckans tema är frötips. Jag är ju en sån som gärna provar att så det mesta. Sommarblommor, grönsaker, perenner och träd. Största lyckan är nog när man efter att ha följt alla såråd till punkt och pricka lyckas få det där efterlängtade trädet att gro.
Som förra våren när jag fick liv i hela två fröer av korstörne. Lyckan är ännu större idag då de två grodarna faktiskt har blivit till två (om dock väldigt små) träd.

Eller som när de allra första groddarna av kronärtskocka eller pensé tittar upp genom såjorden.

Men mitt bästa frötips är nog ändå att byta fröer med varandra! För ett par år sedan fick jag fantastiska inbytesfröer av den här vallmon. Det var Linda med Lindas Hagedrømmer som skickade dem till mig.
Den här skönheten hade ju aldrig hamnat här i Landet Krokus om det inte varit för fröbytet. Tack snälla Linda för det!

Ha nu en underbart härlig helg!

Kram,12 kommentarer:

Meta sa...

Det är verkligen praktiskt att byta fröer men även färdiga plantor om man får många.
Ha en fin helg
Kram Meta

TittisTrädgård sa...

Nu blir jag imponerad! Att så träd tillhör väl överkurs antar jag, så du får sträcka på dig!!! Visst blir man lycklig när man ser det börjar gro i sålådorna:)

Spirande grönt - sa...

Det är fiffigt att byta. Jag och min kära mor delade på en hel hög med luktärtssorter i år.

Ha en finfin helg,
Rebecca

Sabelhagens Olivlund sa...

Vallmon är så läcker! Härligt med alla fröbebisar som tittar upp. Byta frön är kul, jag är dock dålig på att samla in:)
Trevlig helg
Kram Maria

trädgårdsdrömmar sa...

Byta fröer är ju ett bra sätt att få tag på dom som man verkligen vill få.
Ha en skön helg.

Leena sa...

Ja, det är så härligt med blommor som man vet kommer från "den och den", då sänder man en tanke och tack tillbaka - Det är just detta som jag är så fascinerad över alla trädgårdsbloggare - de är så generösa!

Charlotta sa...

Jamen du har så rätt, men jag är så dålig på att dra upp frö. Dina fina bilder inspirerar i alla fall och nog är det dags att göra nya försök snart. (det är ju faktiskt ingen katastrof om odlingen misslyckas)

Kram Charlotta

Bland blommor och buskar sa...

Vilken fantastisk vallmo den förstår jag att du är glad för. Du verkar ha det rätta tålamodet för frösådder det är lite värre med mig men i år ska jag verkligen göra ett ärligt försök med sommarblommor.
Kram madde

Berit sa...

ja just genom fröbyten får man tag på mycket fint, många fina fröer har hamnat i min brevlåda.
Ha en underbar helg!!

IreneL sa...

Visst är det härligt med fröbyte! Många fina blommor har det blivit på det sättet!
Ha en skön helg!

Veronica sa...

Såklart! Absolut det bästa frötipset är att byta!
Jag har precis gått igenom mina fröer och vad ska jag med 10 000 frön från Claus Dalbys lila vallmo?

Kram och ha det gött !

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Ett jättebra tips! Byte överhuvudtaget ger speciella tankar kring växterna för mig. De har sitt namn som vanligt men får ett prefix som tex 'Camillas Iris'. Senast bytte jag iofs till mig sticklingar mot några knölar. Enkelt och praktiskt.

Kram, Carina