torsdag 9 januari 2014

Väderkluven

Det är så genomgrått just nu så man blir alldeles mörkrädd. Mörkgrått när man åker till jobbet och lika mörkt när man kommer hem igen. Egentligen borde man gå ut och gå under lunchen för att få någon form av ljus. Men det värsta är att det inte är många nyanser ljusare då heller.

I december införskaffades nya ljusslingor. De lyser upp fonden i bakgrunden oavsett vilket håll man vänder kameran. Jag är så glad över dem. Och inte bara glad. De är helt nödvändiga för att hitta till bilen på morgonen. De hänger i vårt okända äppelträd som har växt sig mer än dubbelt så stort sen vi flyttade hit.


Hade tänkt att visa en översiktsbild över slingan och äppelträdet men det blev bara för deprimerande med allt det gråa runt omkring. Så när jag var ute med kameran i helgen fokuserade jag istället på detaljerna. (Ja, jag vet Veronica. Du vill hellre se vybilder. Men du får står ut. ;) )


Det är inte bara mörkt just nu. Det är blött också. Genomblött. På alla grenar hänger långa pärlband av droppar. Läst i vår lokaltidning att vi inte haft en dygnsmedeltemperatur under nollstrecket sen i början av december här i Gävle. Sen har det varit +. I en hel månad. Har aldrig varit med om något liknande.


Men det kan förstås vara vackert det här med droppar också. Och kryper man riktigt nära så kan man hitta små överraskningar. Som ett par hus till exempel.


Men nu ska vädret ändå vända har vi blivit lovade. Från och med i natt kommer det att börja snöa. Och då blir det äntligen lite ljusare. Och har vi riktig tur så får vi se solen till helgen! Som jag längtar efter både helg och sol. Men jag är lite kluven. Hur mycket jag än längtar efter sol och ljus, tycker jag ändå att vintern faktiskt har haft sin chans. Kan nog stå ut med några veckor av gråväder om jag vet att våren är på väg.

Vad tycker du?


Kram,
2 kommentarer:

livetpålandet sa...

Håller helt med! Här i skåne är det grått blött och sunkigt väder. Vintern kommer ju någon gång men nu är man ju lite lurad att det är typ februari och det känns som att man kan ta en kort stund vinter men sedan får det bli vår. Hoppas vintern blir kort och inte är framskjuten.....//Annica

Kristinas oas sa...

Jag försöker ta vädret som det kommer, kan ju ändå inte göra något åt det. Det enda jag hoppas på är "snäll" kyla så växterna som är vana vid plusgrader inte ska ta för mycket skada. Även om jag tycker det är skönt att köra bil i plusgrader så kan jag längta efter sol och det ljus som blir när världen målas vit och gnistrande.
Ha en fin helg, oavsett vad vädret blir! :)
Kram Kristina