lördag 25 januari 2014

Vinterkrispigt

Här är fortfarande riktigt kallt och kurigt ute. Hade hoppats på sol idag men den uteblev. Det är kallt, riktigt kallt och så där gråsurt som det blir ute vid kusten i januari och februari. Inga -18 som det var härom kvällen men så fort det börjar blåsa vill man bara springa in igen. Dagens runda blev inte många minuter mer än att fågelborden fylldes på. Ni vet väl om att det är småfågelräkningshelg den här helgen?
Men snön är vacker och så där vinterkrispig. Och i år känns den ganska överkomlig. Tror vi har skottat tre gånger. Lite skillnad mot förra årets gigantiska mängder. 
Till nästa helg lovar SMHI sol och nollgradigt. Då, mina vänner, är det februari. Och med februari kommer ljuset tillbaka på allvar. Kanske kommer vårkänslorna kicka igång på allvar då?

Ha en finfin lördagskväll!7 kommentarer:

Veronica sa...

Det märks att ljuset börjat komma tillbaka och vårkänslorna kanske kommer i februari. Hoppas det :D

Jag såg igår på tv:n att det skulle komma massvis med snö till nästa helg! Eller?
Hoppas inte :D

Kram

Veronica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rost och rädisor sa...

Underbara vemodiga bilder. Minnen från den växtsäsong som varit dröjer sig kvar. Snön pudrar över och bäddar in, men under täcket väntar spännande överaskningar, kaskader av grönt och blomning som får oss att häpna och sucka.

Meta sa...

Tycke att det blir fina bilder med snö och fröställningar, Bäst att njuta så länge man kan. Fast jag tycker att det kan vara slut nu på vintern.Var tvungen att inhandla lite vårblommor idag för att lätta upp tillvaron lite.
Ha en fin söndag
kram Meta

Neuer Gartentraum sa...

Dein verschneiter Garten sieht wundervoll aus.
Ich hoffe, dass es bei uns auch noch schneit.
Gruß, Anette

Almbacken sa...

Oh ja, ljuset är så välkommet. Jag vill ha plusgrader och spana efter lökar och titta på julrosorna. Nu!

Din sommarbil är helt underbat. Tänk, kl 5 en morgon.

Kram,
Maria

Marianne sa...

Den här tiden får vi ta vara på bästa vis med frösådder och ny kunskap om dem som kan hittas på nätet...håller på med STA-fröna som kom i fredags. Spännande!