måndag 6 januari 2014

Vinter? Eller vår?

Vän av ordning frågar sig var det här ska sluta? Speciellt som kylan är på ingång. Krokusarna står som spö i backen. Men de är tuffa och klarar sig med all sannolikhet.
Men hur går det med irisen?
Och den fyllda blodörten som redan anas under fjolårslöven?

Läskigast känns ändå de rosor som bryter nya skott.


Vad tror ni? Hur ska det här sluta?

7 kommentarer:

Hélena sa...

Mm, man undrar ju lite! Det mesta går nog bra och jag hoppas så att vintern inte blir lång. Skulle kännas galet tråkigt om det blev en vargavinter nu som höll i sig som förra året.
Kram Hélena

Marina sa...

Ja, hur ska det gå?
Vinter lär vi säkert få förr eller senare. Frågan är bara hur pass kallt det blir och hur pass länge. Hemska tanke om många växter tar skada för att de lurats upp förtidigt.

Kram

Kristinas oas sa...

Vi får hålla tummarna att vädrets makter är på växternas sida. Var ute och rensade ogräs idag, det växer minsann det också.
Kram Kristina

Marianne sa...

Planerar att ta en runda i skogen och samlar granris för att lägga över lökväxterna innan kylan kommer, som tydligen är på väg hit, ja jag tror att snön är på väg...

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Wow. Vilka ljuvliga bilder!! Här tittar inget upp än. Ja visst är man nervis nu när det väntas kyla. Man är ju så van att snön skyddar. Hur ska det gå? Håller tummarna för dina uppstickare. Hoppas det blir en kortvarig knäpp bara.

Stor kram

Anonym sa...

Lika här också! Både klematis och rosor har nya skott och krokusarna tittar upp. Som du skrev, krokusarna är tuffa men jag är orolig för rosorna och klematisarna. Vi får väl se hur det går.

God fortsättning på nya året!

/ Tina

Snäckskalsdalen. sa...

Jahaaa, det är inte utan att man undrar!!! Lökarna som vi satt i krukor och ställt in i boden, dom gror - ibland funderar jag på om jag ska sätta dit ett kylskåp på full styrka. Skojar. Vi har 9 grader idag.....
Agneta kram