söndag 19 januari 2014

Vintergrönt blev vintervitt

För bara ett par veckor sedan var jag himla glad över det vintergröna som växer runt om i trädgården. Det var innan snön. Jag är fortfarande glad - missförstå mig inte.
Men nu syns de knappt överhuvudtaget. Bara konturerna av dem. Vintergrönt blev vintervitt.
Men det vintervita kommer snart att bli vintergrönt igen. Det är faktiskt inte långt kvar nu när vi går mot februari. Jag vägrar att tro att vi kommer ha snö ända till slutet av april i år.
Och vissa tuffingar börjar redan nu bekänna färg. Undrar bara om det är meningen redan?
Kram,4 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Jag vill åka till Azorerna! Det blev en häftig kontrast mellan dina inlägg; det gröna, frodiga i ditt förra inlägg och det kalla, vita i detta. Men jag håller med; nu är våren inte långt borta, snart är vi där!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Kristinas oas sa...

Fint med de skarpa kontrasterna. Jag håller med, inte ska våren vänta så länge i år som den gjorde förra? Lite snabbare får den allt vara.
Kram Kristina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Absolutely. Inte en sen vår i år inte :-) Känner precis som du att det varit helt fantastiskt med den snöfria tiden som blev. Men, nu är den förbi :-)) Hoppas kylan ger med sig bara. Lite snö är ok ett tag till tycker. Ganska bra ändå om det ändå måste vara kallt. En tidig vår och så sommar och höst som i fjol. That's it!

SÅ fina bilder från Azorerna. Nu längtar man verkligen efter grönska.

Kram, kram

LINDA sa...

Jag har inte gjort några ishängen än – glömde bort det bland allt annat i helgen. Men det ska tydligen bli jättekallt nu i veckan, så här blir det till att göra islyktor och ishängen till träden. Gnuggar riktigt händerna av förtjusning.

Dina bilder från resan är jättefina! Men det är nog för kallt för att jag ska tycka att det är skojigt att åka dit i januari/februari. Vi ska snart åka till Costa Rica och vandra. Älskar den delen av världen, men är mindre förtjust i flygresan dit – det är så tradigt. Skulle gärna vilja hitta ett paradismål där det är varmt och solsäkert i februari, fast inte mer än max åtta timmar bort :D

Det vintergröna är jättehärligt! Fast snön är också härlig. Jag ska nog ta in några ekkvistar och sätta i en vas – bladen är så vackra och skira när de slår ut.

Kram
//Linda