söndag 12 januari 2014

Och där kom vintern tillbaka!

Och det med besked. Från +8 till -8 på bara ett dygn. Vi har inte fått så mycket snö just här. Knappt en dm än så länge. Men jag tycker det är riktigt vackert med den rena vita snön. 

Buskar, gräs och annat kvarlämnat i rabatterna ser ut som streck i en blyertsteckning. Återigen är jag glad över att jag fyllde på med fler gräs i rabatterna under sommaren. Kopparstarr, Carex buchananii


Tidigare år har jag klippt ned lavendeln en gång på hösten då jag tyckt det sett så skräpigt ut. Även det är jag glad för att jag inte riktigt orkade med i höstas. Så snyggt mot den vita snön.


Men även om det är snyggt nu så undrar jag lite oroligt hur det ska gå för rosor och annat. Håller tummarna hårt för att de ska klara sig!

Hoppas helgen varit bra för er också och att ni inte snöat bort. Hörde att längs norrlandskusten har det kommit över halvmetern snö. Hua! Hoppas vi slipper det i år ...

Kram,
8 kommentarer:

Marina sa...

Så fint med snö! Jag vill också ha snö nu. Trött på grått hela dagarna.

Kram

Felix sa...

Vackra snöiga vinterbilder! Håller med dig helt och hållet! Det blir så mycket ljusare med snön, men det är tvära kast från plusgrader till minus. Just nu -14 grader här. Burr!

God fortsättning på det nya året!
Elisabet

none sa...

Maravilhosas as fotos de sua casa Branca de tanta neve.Ano passado,eu,marido e filha,saimosdo Brasil para o Colorado.
Aqui estávamos em pleno verão e em Colorado(EUA)neve e muito frio.
Subimos de carro para as montanhas de esqui e no caminho passei por varias casas em meio a neve,enfeitadas ainda de Natal....Achei tao lindas...Pareciam um sonho,como a sua nestas fotos.
Em meu pais,em poucos lugares temos neve,nunca tanta assim...Somos um pais tropical e o calor e forte.
Hoje minha cidade esta com 32 graus..Affff.
Bjs
Deusa

Berit sa...

Jag tror du har mer snö än jag har just nu, snön har inte dalat här och jag vill också ha lite mer snötäcke på rabatterna.Det är vackert med snö och gräs som sticker upp.
Ha en underbar dag!!

Fröpåsen sa...

Brrr...ser kallt ut, men förstår att det är bättre med snö än utan!

God fortsättning på det nya året,
Kram Maria

Jannibele sa...

Ja, der kom den! Kaldt ble det, men så herlig med det hvite teppet som legger seg i hagen. Det er mye vakkert å se i vinterhagen din:)

LINDA sa...

Jag hoppas att det är kallt några dagar till så att jag hinner göra dina isprydnader i kakformar :)

Solsken
//Linda

LINDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.