måndag 25 juni 2012

Mördarsvalor och attackpaddor

I går när jag kom utanför dörren var det ett fasligt liv på svalorna. Tänkte inte mycket mer på det tills jag hittade en av katterna inne i ett buskage, alldeles vettskrämd. Efter ett tag kom hon fram men tittade sig misstänktsamt omkring ifall det skulle komma nya "mördarsvalor". Nu är inte Smilla den tuffaste katten i grannskapet. Kanske snarare den mesigaste. Men i alla fall.

Nu kanske inte jag ska vara den som är den. Tidigare på dagen när jag var ute och fotade i godan ro kände jag att det var någon som stirrade på mig. Börjar kika mig omkring ifall någon av katterna var i närheten. Plötsligt såg jag något precis bredvid mitt högra knä. Hjärtat hoppade till på mig när jag såg ett par svarta ögon 10 cm bort. Var inte riktigt beredd på att det skulle sitta en padda där som lekte arga leken med mig. In och hämtade maken som tyckte jag var en lika stor mes som katten. När jag visade var paddan höll till så gjorde den ett litet utfall, som om den tänkte attackera mig ungefär. Hoppade till igen och maken tyckte jag var en ännu större mes den här gången. 
Attackpaddan!


Annars har helgen tuffat på i ett skönt tempo. Jag har grävt lite här, planterat lite där och rensat däremellan. Så ofta jag hinner har jag gjort mig ärenden förbi fröken 'Souvenir de la Malmaison'. Snart, snart slår hon ut. Redan nu känner man den underbara doften.
Doftterapi med 'Souvenir de la Malmaison'


I går regnade det från och till nästan hela dagen. Gjorde inte så mycket utan var riktigt välbehövligt. Hoppade ut och in med kameran och passade på att fånga några vattendroppar på bild. Här Acer palmatum 'Atropurpureum' och Allium christophii 'Albopilosum'. 

Här i södra Norrland kommer det att bli gott om tillfällen att ta regnbilder under veckan. Det ska tydligen bli en hel del regn. Bra tycker jag som har tre (!) veckor kvar till semestern ... ;)

Kram, 

9 kommentarer:

Anette sa...

Det var bra med regndag idag, för då kröp jag upp i soffhörnet och bara läste och läste och läste!
/Anette

Törnrosa sa...

Kan bara inte förstå hur du får Souveniren att överleva hos dig. Men jag är glad för det, för då kan du ta dina vackra bilder på rosen och glädja oss andra också.
Och vad paddbilden var härlig! Ja, förresten alla dina bilder.
Hej från Törnrosa

Martina sa...

Mördarsvalor, den var bra :-)
Här har det regnat hela dagen, skitsommar säger jag men tydligen har dom lovat bättre redan imorgon här på västkusten, vi får väl se....

Odlarlust sa...

Jo, svalorna - eller tornseglarna som vi har här - beter sig som jaktplan i luften. Man får se till att ducka. i dag såg jag en kaja som tog en småfågel i luften. En kaja! Jag trodde inte mina ögon.
Jag tycker att paddan var stilig jag :-)
Ha det fint och tack för din senaste kommentar...

Villa Ryttarängen sa...

jag brukar också bli lite "skrämd" av paddan för den dyker då upp när man minst anar. Tornseglarna är inte så farliga.. Kram Pia

Anna sa...

Vilken fin ros! Men även djuren var fina på bild! Hihi läskiga svalor och paddor... /Anna

Lantligt i smultronbacken sa...

Uh, vilken äcklig padda. Tycker verkligen inte om såna där slemmiga saker som maskar, grodor mm.

Här är det skatorna som hänger katterna i svansen. De retas nåt så fruktansvärt.

Kram Teres

Helena sa...

Nja den där paddan skulle jag akta mig för om jag vore du ;-) han förvarnade bara inför den RIKTIGA attacken fniss
KRAM från mig!

Johnna G sa...

Vilken tjusig bild på paddan! Även om du är lite skrämsen av paddan ska du vara gla´att han vill vara hos er! Paddor är riktigt bra nyttodjur som man vill ha i trädgården. Mera paddor! ;-)