tisdag 5 juni 2012

Finbesök och en efterlysning

För precis en vecka sedan hade vi finbesök av en fotograf som skulle dokumentera vår tulpanblomning. Tanken är att det kommer att bli ett reportage under nästa vår i Tove Älskade Hem. Hon höll på och fotograferade utan uppehåll i nästan två timmar och mestadels gick hon runt själv. Ska bli så himla spännande att se vad hon har valt ut för bilder. I beställningen från tidningen var ordern att fota i fullt solsken. Mycket märkligt och besvärligt ljus att fota i tycker jag själv.
På eftermiddagen efter att fotografen hade varit här så gick jag själv en runda med kameran för att prova samma sak. Med blandat resultat! :) Har valt ut några bilder som iaf funkar. Och visst ser det glatt ut med soliga bilder. Äppelträdet som vi gick ganska hårt åt i höstas blommar för fullt. Under trädet växer 'Spring Green', Viridifloratulpan och Darwinhybridtulpanen 'Ivory Floradale'.Under frukträden växer det även Tulipa gesneriana 'Normandie' och en endaste snöklocka, Leucojum vernum 'Gravetye Giant'. Det har kommit upp mer blast men det är bara en lök som blommar. Ser lite fattigt ut. Men fin är den. :)I trapprabatterna blommar det massor av olika tulpaner i mer varma färger. Till vänster är det 'Black Hero' som inte riktigt har slagit ut än och en okänd snygging. Från början stod det cremevita tulpaner tillsammns med 'Black Hero' men nu är de svavelgula med rosa strimmor. I den slumpmässigt röda rabatten, till höger, blommar 'Queen of Night', 'Page Polka' och 'Merry go round'.Efterlysning
I doftrabatten är det som en parfymfabrik när både Hyacinten 'Carnegie' och dubbla Naciss-tazetten 'Sir Winston Churchill' blommar samtidigt under det lilla silverpäronet. I murrabatten, till höger, skulle det ha varit en tulpan som heter 'Dream Touch'. Det är i alla fall vad det stod på etiketten. Någon  'Dream Touch' är det definitivt inte.
 I en annan del av trädgården står en snarlik tulpan som jag köpt som 'Belicia'. Men tulpanerna är varken 'Dream Touch' eller 'Belicia'. Inte vad jag kan se i alla fall när jag bildgooglar. Någon som kan se vad det är?Kram,

10 kommentarer:

Ruben sa...

Oftast brukar nog inte korten bli så bra i fullt solljus, speciellt om det är vita färger med i bilden, men du har ju lyckats superbt!!!!

Ha det gott!
/Ruben

BLOMSTERDESIGN sa...

Jätte vackra bilder. Så många fina tulpaner du har. Här i skåne har de blommat över för flera veckor sedan.. Underbart är kort. / Therese

Hélena sa...

Du är duktig på att fånga både tulpaner och andra växter. Härliga bilder. Black Hero ser ut som en tulpan som skulle kunna matcha Queen of Night. Måste spanas in lite närmre.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Ingrid sa...

Vackra bilder du visar! Och härliga bilder från Kew Garden! Jag var där för (OJ) 25 år sen. Kanske dags att åka tillbaks;)
Kram!

Tant Otteskrufv sa...

Kan inte hjälpa dig med tulpannamn, men snygga är de (om än solgasset gör att de ser lite blekta ut)!

Trädgården på Höjden... sa...

Så spännande med fotografbesök. Du får hinta om när det publiceras.

Hälsar Åsa

Landbohaven sa...

Jeg kom bare lige forbi.
Mage gode billeder af de smukke blomster.
Hvor ser det hyggeligt ud på dit første billede.
Tak for kigget.
Ha` en god aften.

Stugtäppan sa...

Vilken fin trädgård och hemsida.
Hälsningar från en nybörjare i trädgårds- och bloggarbranschen. Roligt är båda delarna i alla fall och man bygger ju inte Rom på en dag.

Felix sa...

Kul med ett reportage! Du får säga till när det är dags... Du har också lyckats fånga trädgården fint i bild!

Jag tittar in här emellanåt, men är dålig på att hinna kommentera. Men jag vill gärna ge dig en award för din fina blogg. Den finns att hämta hos mig!

Sommarhälsningar
Elisabet

Unknown sa...

Så många fina tulpaner du har! Underbart och mycket fotogenique:)
Kram!