onsdag 13 juni 2012

Närmaste grannarna flyttar hemifrån

Så var det gjort. Närmaste grannarnas småttingar har flyttat hemifrån.Varje år bygger ett måspar bo i brandstegen på grannhuset. Det är förenat med livsfara att gå ut på vägen för att hämta posten. I stället för att väsnas för att skrämmas så svävar istället måsen tyst, tyst genom luften för att precis en halvmeter bakom en lägga av ett jättevrål. Det är inte bara en gång jag har hoppat högt. 


Inte lätt att vara liten ...


För att inte tala om våra katter. Fnissar för mig själv när jag tänker på hur högt de små sötnosarna kan hoppa i ren förskräckelse när måsarna lägger av sina vrål. På katterna försöker de dessutom bajsa. Det har vi sluppit - än så länge - maken och jag. 


Även små trösklar kan kännas tuffa. 

Men nu har de alltså flyttat och det var en liten cirkus i sig. Och visst är de väldigt söta? Men både jag och katterna tycker att det är ganska skönt att det är över för det här året

Lilla julafton
Under veckan som gått har det även dimpit ned ett antal paket i brevlådan. I fredags fick jag hela tre stycken. Ett av de paket som kom i fredags var en extrabeställning från odla med några phloxar och nävor. Inte så spännande. Men de andra två var desto mer spännande. Det ena var adresserat till Sven-Åke Tillström. Nu finns det ju ingen Sven-Åke på vår adress så jag blev väldigt fundersam... I paketet låg en jättefin rosenpion. Vilket jag INTE har budat hem. Det visade sig vara från en traderaförsäljare som hade blandat ihop paketen. Tänkte direkt att mina fina svavelpion (som jag hade budat hem) hade flyttat till Sven-Åke. Men så illa var det inte. Min pion fanns i tryggt förvar hos försäljaren och nu har även den hittat hit. Men hur gick det med rosenpionen? Den fick jag behålla.
Mest överraskande var ändå det tredje paketet. Ett grönt märkt med "Behandlas varsamt tack!". I paketet låg den sötaste lilla svavelfärgade humleblomster. Det var fantastiska Helena/Helenas hem och trädgård som tyckte det såg lite tomt ut i min guldrabatt. Gulliga, gulliga Helena! Jag blev så himla glad! Tack kära du!

Nä, nu har jag fastnat här framför datorn igen. Måste verkligen försöka få något i magen nu. Har inte ens ätit middag än. Är det fler än jag som har problem att slita sig från trädgården nu i juni..?!

Kram,

8 kommentarer:

Hélena sa...

Stora problem! Var tvungen att gå ut en sväng nu på kvällen och fastnade helt. Men jag bara njuter, ikväll har det varit varmt. Underbart med växter i paket och Helena är en klippa :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Helena sa...

Skönt att de kom fram ordentligt :-)
Hoppas att de överlever oxå!Annars vet du var det finns fler :-D

Åh lyckos dig en svavelpion!Om jag skulle ge mig in i budandet på Tradera?!Verkar ju finnas massor av fina växter där.
KRAM från mig!

Odlarlust sa...

Hi hi. Helena verkar ha agerat jultomte hos många på sista tiden :-)
Jag har uppmuntrat mina läsare att kika förbi hos mina favoritbloggar. Kolla mina senaste inlägg, du är med.
Ha det gott!
/Anna

Veronica sa...

Helt underbart att bara få massa paket ! Lucky you!! och måsungarna är bedårande :)

BLOMSTERDESIGN sa...

Vilka söt små ungar! Det ser inte alls lätt ut att gå på taket med en så stor lutning, Hoppas att de gick bra i flytten och att nå får lugn och ro nu. Kram Therese

Anette sa...

Hej!
Då slipper jag bli attakerad av måsar på måndag!Våra närmaste, ett småfågelspar, är betydligt trevligare.
(Om det blir skyfall, kommer jag på tisdag)
/Anette

Hélena sa...

Hej igen!
Skulle vara galet roligt med besök och att besöka i sommar :-) Jag mejlar dig!
Kram Hélena

Petra sa...

Jag skrattar högt åt den lilla måsen på bild två!! Underbart :)