fredag 1 juni 2012

Tänk vad tiden går fort när man har roligt

Nu har det gått så där lång tid igen sen vi sågs. Och jag som har så mycket att berätta. Och visa. För en gångs skull ser jag fram emot en regnig helg så att jag kan få gå igenom mina hundratals bilder från Chelsea Flower Show, växtloppis, Kew Garden, en överdådig tulpanblomning och lite annat.

Månadsbilden juni
Men idag blir det bara några sköna junibilder. För hux flux blev det juni. Längst till höger syns guldrabatten, närmast kameran doftrabatten, rakt bakom den syns murrabatten och längst till vänster anas det senaste projektet - rosengården. Nu är det ju ingen egen gård direkt. Men det låter lite tjusigare än rosrabatten... ;)Tanken var egentligen att vänta tills vi hade gjort om altanen innan jag satte gång med rosengården. Men nu kommer det inte att bli av i sommar heller och då orkade jag helt enkelt inte vänta. Några fler rosor har fått flytta in men det finns ännu ganska mycket plats kvar. Sisådär en 10 rosor kommer jag nog att få plats med. Så nu gäller det att välja med omsorg. Fler bilder kommer.
Murrabatten börjar bli precis så snygg som jag tänkte mig i höstas. Allt är litet och tanigt än men jag tror att det kommer att bli bra. Närmast årets favorittulpan 'Jackpot'.
I den del som börjar bli färdig växer bland annat japansk dvärgblodlönn, Acer palmatum 'Atropurpureum', rödbladig revsuga, troligen Ajuga reptans 'Atropurpurea', vitlysing, Lysimachia clethroides och grön doftakleja, Aquilegia viridiflora 'Chocolate Soldier'.
'Chocolate Soldier' har jag dragit fram från frö och nu blommar den för första gången. Visst är den fin?
Även i silverrabatten är det vår. Kan nog inte riktigt kalla det försommar än. Det är lite för kallt och lite för många vårblommor och lökar som blommar än. Guldrabatten till höger ser inte direkt överplanterad ut även om det har fått flytta in en hel del nya och spännande växter. De flesta av dem kan du läsa om HÄR men fler inlägg om den kommer garanterat.
Ha nu en riktigt skön helg! Det ska jag ha - botaniserandes bland alla bilder. Och på söndag blir det växtmarknad i Sandviken. Kul!

Kram,

11 kommentarer:

Hélena sa...

Du har så otroligt fint Anna-Karin, blir alldeles sjuk i hjärtat. Så vackert! Gillar dina inlägg och blir alltid så glad när jag ser att det finns ett nytt att läsa. Hoppas du hade en underbar tripp på Chelsea, vill väldigt gärna åka dit. Måste försöka komma iväg nästa år, banne mig.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Blomkärringen sa...

Så härliga rabatter, de kan se lite tomma ut tidigt på våren men sen när perennerna växer till blir det många gånger fullt. på sina ställen har jag börjat leta efter växter som blommar tidigt på våren och sen vissnar ner för att fylla ut med (;D
Din silverrabatt blir ju fin, härligt med de vita trägårdsmöblerna som understryker det vita/silvriga temat. Ha det fint!

Almbacken sa...

Sååå fint du har det och så ditt ljuvliga hus....

Jag har också planterat vitlysing, bl.a. efter att jag läst om den hos dig:)

Ser fram emot dina englandsbilder!

Kram,
Maria

Trädgården på Höjden... sa...

Du har det så himla fint och det är kul att ha dig tillbaka igen. Ser fram emot att få se bilder från Chelsea. Ha det så kul på växtloppisen.

Hälsar Åsa

Anonym sa...

Där är du ju! Kul med Englandsresa, hoppas vi får se några bilder sen. Alltså, jag bara älskar din trädgård och dina vackra rabatter, det är så inspirerande. :) jag har en choklad-akleja i kruka och den är helt ljuvlig! Ha en fin helg, kram!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Welcome back dear friend!! Förstår att du haft det fantastiskt i England. Ser verkligen fram emot lite bilder från dina äventyr. Ja, nu är det kallt. Hos mig har inte alla tulpaner ens slagit ut ännu :-))) Så lite rörigt är det. Men jag njuter i varje fall. Strunt samma om det är vår och försommar på en och samma gång. Har längtat så efter allt och är faktiskt ganska glad att inte allt blommar över för snabbt. Ohhh. Jackpot är helt underbar. Upptäckte den förrförra året. Nu är den en av mina absolut favorittulpaner. Men det är inte någon som blommar åter. Av förra årets Jackpot (ca 8 st) blommade endast två i år. Men jag hade säkerställt och köpt nya lökar :-)) Och så säger jag ohhhh igen. Har också egen frösådd Chocolate solider som blommar i år för första gången. Den är helt, helt ljuvlig. Liten, men fantastisk :-))

Du har det så fint!!

Ha en skön helg!!
Kram
Charlotte

Maria Gustafsson sa...

Hej
Vilka jätte fina tulpaner du har.
Många av mina är långa och har lagt sig ner efter marken. Kanske har jag planterat de för grunt?
Jag får köpa lägre sorter till hösten och vara mer nogrann vid planteringen tror jag.

Inger sa...

Tror du är bönhörd, här regnar det omåttligt. En rosengård blir väl perfekt.
Kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Super härliga juni bilder från din fina trädgård. Din akleja hade gärna fått flytta hem till mig,, är nämligen väldigt svag för de skönheterna.
Ser fram mot dina bilder från Chelsa..

Kram Anna

Maribel sa...

Vad fint det är hos dig, dendär chokladsoldaten måste jag spana efter, den är bara så fin. Ha det gott /Marika

Tant Otteskrufv sa...

Det ser härligt ut på dina bilder, en massa liv som kommer att växa och frodas. Hoppas ni får det mindre blåsigt än här på er växtmarknad i morgon och att du hittar något att peta ner bland det andra i dina rabatter :)