torsdag 28 juni 2012

Efter stormen ...

Idag skiner solen igen. Annat var det tidigare i veckan. Regnet piskade och vinden ven i skorstenen. Vi slapp iaf åsknedslag ... Mitt i regnet passade orientvallmon att slå ut med flera blommor. 
Varje dag jag kommer hem har ännu några knoppar brustit. Och ännu fler är på väg. 
Strandirisen har inte riktigt hämtat sig. Kanske får det bli en stor "offerbukett" med alla irisar. Kanske orkar de resa på sig. 
Dagen innan stormen stod jag och maken och filosoferade om den stora asken kommer att fälla sina frön i år eller nästa... Förra gången den släppte sina frön hängde de faktiskt kvar hela vintern innan de föll ned. Kanske är det en del av askskottssjukan som vi tror att den har drabbats av.

Svar på frågan var alltså ... i år!
Smilla gillar inte extremväder. Det vet alla som har träffat henne. Och med extremväder menas alla temperaturer under +20 och alla väderlekar utom sol och vindstilla. Här har hon iaf trotsat regnet och följt med ut. Bråttom, bråttom att söka upp en torr plats och torka tassarna.
Även i köksträdgården har det gått vilt till. Fast "skyddsängeln" lilla Herr Rödhake håller sig alltid lika lugn som tur är.
Smilla viker inte från min sida. 

Men ... vad är detta?! En svamp. Kan svära på att den inte var där dagen innan stormen! 


    


  

Allt gott!5 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Jag har samma åsikt om extremväder som Smilla! Så tråkigt med sommaroväder när allt blir förstört, men du har det fint trots stormen ser det ut som.

Kram

Villa Ryttarängen sa...

Japp jag med, som Smilla alltså. Härliga bilder bjuder du på och så kommer det nog värme och sol snart ska du se.. Kram Pia

Sabelhagens Olivlund sa...

Så söt hon är din Smilla. Det är så tråkigt när växter blir förstörda. Det är så fint hos dig, inte syns det något av blåsten.
Ha det gott.
Kram Maria

Tant Otteskrufv sa...

Det är väl bara seglare som gillar blåst?Din skyddshake var verkligt söt!Och Smilla också förstås :)

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Oj, ett sånt väder...håller med Smilla fullständigt ang väder! :o)
Jo, min Constance Spry skjuter gärna upp 2,5 m skott på en säsong...så nog tar den plats. Läste att man kan ha den som klätterros med, kan tänka mig att man får hålla efter den lite då, den är busig & underbar!
Ha en finfin helg,
Lydia