tisdag 31 januari 2012

Efterlysning av sötaste jätten

Insåg precis att jag har missat att köpa fröer till jätteverbena! Det är en stor favorit i sensommarrabatten. För att inte tala om hur bra den är i buketter och andra blomsterarrangemang. Det ser ut som ett ljuslila flor som dansar över planteringarna i kvällssolen.Nu är det ingen katastrof. Jag har stoppat in några plantor på vinterförvaring. Och tänker jag sticklingar på dem så snart de vaknar till. Men om det skulle gå så illa att ingen av dem överlever vill jag gärna säkra upp sensommarfloret genom att så några. 
Är det någon som har frö till jätteverbena över och som vill byta till sig något av mig? Annars blir den en tur till handelsträdgården. :)

HÄR ser ni min frölista.

Kram,


13 kommentarer:

Marianne sa...

härliga odlingstider...

Odlarlust sa...

Ajsingen. Jag sådde mina i går kväll...

Petra sa...

Nu har jag varit ute och klippt av en massa fröställningar på mina jätteverbena. Vi har inte haft någon snö här i år så de har inte brutits av.
Lägger dem i ett kuvert och postar dem till dig i morgon. Maila din adress till mig: ingapetra@hotmail.com

Linda sa...

Jeg ser du har fått frø, ellers så hadde jeg kunnet klippe av noen frøstender her også:) Det er en favoritt, kjempeverbenaen:) Sukk:)

Linda sa...

Også vil jeg takke for frøene du sendte, jeg skal så dem i morgen:) Jeg har pakket og sender frøene du ønsket deg i morgen:) Supert med frøbytte:) Ha en masse flott kveld:)

Sophia Callmer sa...

En favorit, några fröer över jag inte tyvärr. Några står ute i en kruka ibland övervintrar de härnere i Skåne, och självsår sig, fast de självsådda blommar sent. Visst är de vackra när de svävar över alla andra blommor! kram Sophia

Hélena sa...

Jag har mina i jord i kylskåpet för tillfället :-) Mitt första försök med jätten. Har aldrig provat förut!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Stina sa...

Hej!
Så kul att titta n hos dig igen! Jag har precis beställt fröer (dock inte jätteverbena)... Vi ses!

Kram,
Stina

Inger sa...

Hej Anna-Karin,
jo växthuset är av egen design, gamla fönster och dörr från vårt boningshus. Bara 10 m2 stort, större finns inte plats för i min lilla trädgård.
Kram

Unknown sa...

Hej Anna-Karin,
Nej, jag äger inga fröer. Tänkte aldrig på att ta några... Har plantor i jordkällaren och håller tummarna. Dina bilder av denna underbara perenn är fantastiskt vackra!
Kram!

Inger sa...

Vore jättekul om du vill besöka min trädgård, välkommen!

Unknown sa...

Hej!
Det verkar kunna bli mycket snö, så jag tror inte jag kommer iväg imorgon. Så synd.. men jag kommer om nån vecka istället och då hoppas jag att vi kan ses! Kram Anna

Ninja sa...

Tittade in för att jag gillar krokus