onsdag 18 januari 2012

Tips på sevärdheter i London, please!

Nu är äntligen vårens Londonresa bokad! Inklusive ett besök på Chelsea Flower Show. 24-28 maj är det dags. Det var två år sedan jag var där så nu är det verkligen hög tid för ett nytt besök. Minnesbilderna från förra gången är inte de bästa. Det var bara två veckor innan jag dundrade in i väggen. Kommer ihåg att jag tyckte det var trångt och bökigt med allt folk men självklart alldeles vansinnigt häftigt att vara där.

När jag kikar tillbaka på de gamla bilderna så kommer jag ihåg mer. Man lurar sig lätt att tro att det här är de ultimata trädgårdarna och anläggningarna. Och på ett sätt är de väl det. Men de går aldrig att återskapa. Många av de blommande växterna har inte alls sin naturliga blomning just i maj utan det är lite trolleri för att få dem att explodera precis samtidigt. Men visst är det väl underbart med all blomsterprakt och galna installationer?!


Vill ni kika på finfina bilder från förra årets CFS så kika in hos Kristina och bloggen Ärligt och härligt. Just nu visar hon färglada kombos från förra årets vinnarträdgård.

Till sist har jag en liten fråga. Jag vet ju att flera av er är vana Londonbesökare. Vilka trädgårdar och/eller anläggningar får jag absolut inte missa? Jag tar tacksamt emot varje tips. Litet som stort! ;)

Kram,9 kommentarer:

Katarina sa...

Centralt i London på 7:de våningen ligger Kensington Roof Gardens - värt ett besök om du inte har varit där innan.

Villa Ryttarängen sa...

Har inga tips men gillar det jag ser hos dig. Vilka fina lerklockor och mysiga kombos. Kram Pia

Ingrid sa...

Kew gadens är ju helt underbar! Mååånga år sen jag var där, men det blev ett minne för livet!
Kram/Ingrid

Hans sa...

Härliga bilder från London och som sagt - hellre mycket av allt än lite av varje ;O)
Undrar hur de lyckas med att få allt att blomma samtidigt, vilket jobb det måste vara.
Ha det fint.

Katarinas trädgård sa...

Kensington Gardens är kanske inte så mycket att åka till för trädgårdens skull, men te och scones i Orangeriet är en hit! Inte gratis men supertrevligt!
Hoppas upplevelsen blir bättre denna gång! Ja, jag är jätteavundsjuk!
Kram
Katarina

Kristina Bonander sa...

Hej Anna-Karin,
Vad gulligt av dig att länka till mitt inlägg från förra årets CFS. Jag har ännu fler ovisade bilder och jag tror, om intresse finns, att jag gör några inlägg till, i alla fall från de trädgårdarna där jag också har växtlistor.
Jo, jag hade 55-200 mm objektivet på kameran mest hela tiden, men bytte förståss till normalobjektiv ibland. Generellt tyckte jag att andra besökare var väldigt generösa med att lämna plats så att man kunde fotografera.
Lyckliga du som åker dit i år igen. Ska bli roligt att se dina rapporter när du kommit hem.
Kram
Kristina

Tiina sa...

Jag ska också resa till London i maj och har biljetter till Chelsea Flower Show:)!!
Har du sett Kyoto Garden och Garden Museum och St James's Park?

Linda sa...

Heldige du som skal dit:) jeg hadde håpet jeg og, men vet ikke om jeg får det til...:) Håper du får masse tips, og en masse god tur:)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Åh, så kul att få åka till London och Chelsea!! Jag/vi funderar/vill åka också. Hänger på om vi får ihop kalendern. Men om vi får det så åker vi. Ohh... vet inte om jag har så många tips egentligen. Första gången jag var på Chelsea besökte vi faktiskt inga andra trädgårdsställen. Det var shopping och annat som gällde de andra dagarna. Gång nr två blev det Great Dixter och Beth Chatto Gardens. Dagsutflykter båda två. Lite knöligt att ta sig dit, med det går :-)) Det finns flera trädgårdstursitsidor som man kan kolla på. Minns tyvärr inte adresserna.

Kul!!!

Kram
Charlotte