måndag 9 januari 2012

Byta fröer?

Hej alla glada fröfunderare!
Hoppas helgen har varit finfin. Idag börjar "allvaret" igen efter många, långa och slöa dagar. För att få något roligare än jobb att tänka på så har jag sorterat lite i min frölista. Har plockar ut dem jag har extra många av och som jag mer än gärna byter mot något annat spännande. Jag kommer att fylla på listan eftersom och göra en egen sida här ovanför. Jag har skrivit en notering om det är egna fröer eller inte. De egna fröerna är från vår trädgård och därför öppet pollinerade.

Skulle ni hitta något ni gillar så lämna ett meddelande eller skicka ett mail till mig på ak@landetkrokus.se. Jag har inte jättemånga fröer av varje så det får bli först till kvarn...


Alpgenetiana, Gentiana acaulis (egna fröer)
Akleja, Aqulegia vulgaris, 'Nora Barlow' (egna fröer)


Backsippa, Pulsatilla vulgaris 'Rubra' (egna fröer)


Blomstertobak, Nicotiana Mutabilis, 'Tinkerbell' (egna fröer)

Bondböna, Vicia faba, 'Crimson flowered' (egna fröer)

Chili, capsicum 'Czechoslovakian black' (egna fröer)

Fingerborgsblomma, Digitalis purpurea, blandade färger (egna fröer)

Fingerborgsblomma, Digitalis purpurea, 'Pams chiose' (egna fröer)

Kirgislök, Allium (egna fröer)

Klematisakleja, Aqulegia vulgaris, 'Clementine Salmon red' (egna fröer)
Bild lånad från nätet 

Klematisakleja, Aqulegia vulgaris, 'Clementine Blue' (egna fröer) 

Lejongap, Antirrhinum majus, ‘Regal red’ (egna fröer)
Myskmalva, Malva moschata (egna fröer) 
Strandiris, Iris sibirica (egna fröer) 

Trädgårdsriddarsporre, Delphinium, blå (egna fröer)

Ha nu en finfin arbetsvecka!

Kram!11 kommentarer:

Linda sa...

Å kanskje jeg skulle melde meg på... de to øverste kunne jeg tenkt meg å prøve...den hvite akelejen og gentiana... Jeg elsker jo hvitt og blått... Noe du har på ønskelisten tilbake? Jeg kan sende deg en liste over de jeg har om du vil... Eller så skal jeg kjøpe frø til nattblomst, den er virkelig å anbefale... jeg deler gjerne om du vil ha:)

Godastunder-tokigaidéer sa...

wow med fröer. Tyvärr är jag väldigt dålig på att ta tillvar på de egna och lika dålig på att sätta själv.

Kram Annna

Sabelhagens Olivlund sa...

Oj, så mycket fina fröer. Jag måste bli bättre på att samla egna jag också. Jag har inget att byta med nu, men återkommer gärna vid ett annat tillfälle:)).
Kram Maria

Lotta sa...

Å den blå klematisaklejan var väldigt fin, men än så länge har jag inget att byta med. Jag vet inte var brevbäraren håller hus!!! Han kanske sitter hemma och sår mina fröer... och läser sonens böcker... och leker med mannens julklapp. Du förstår, vi är många som längtar efter honom.
Kramar

Unknown sa...

jag blir alltid lika imponerad av folk som verkligen får frön insamlade under sommarsäsongen, jag tänker alla år att jag ska göra det men får det inte gjort, hihiii...
ha de bra!
susanne

Törnrosa sa...

Din bondböna och chili var extra spännande. Vilka färger! Jag hade en blåblommande bondböna förra sommaren men inte var den så stark i färgen som din, inte. Men hu, så gott det är med de stora, vackra bönorna!
Om du tar en titt in på min blogg får du en liten överraskning till dig.
Hej från Törnrosa

Anna-Lena sa...

Hej!
Jag är intresserad av Vit Akleja, Nora Barlow och Klematisakleja...

Jag har också lagt ut mina fröer på bloggen - kanske finns det något som du är intresserad av där:
http://annalenasays.blogg.se/2011/november/vill-du-byta-froer.html

Vänligen Anna-Lena

Unknown sa...

Så kul med fröbyte i år igen! Nu ska jag titta igenom din lista en gång till...
Kram!

Tina sa...

Wow fingerborgsblommorna är ju helt underbara!! Kärlek vid första ögonkastet. Är det svårt att odla upp själv? Har bara provat kryddor och tagetes förut. Synd man inte har trädgård :/ Får använda mammas haha

Ann-Sofie sa...

Jag är intresserad av att byta chili och kirgislök. Har jag något du kan tänka dig?

Ann-Sofie sa...

Förresten, min lista är här: http://nal-o-trad.blogspot.com/2012/01/frolista.html