lördag 21 januari 2012

Glöm inte de små vännerna

Nu har det blivit lite kallare, äntligen. Jag gillar det. Men det är viktigt att komma ihåg våra vänner - småfåglarna. De får det jobbigt nu när det dessutom har kommit snö.Jag börjar mata fåglarna redan i oktober och försöker hålla ut tills det blir varmgrader hela dygnet runt och det börjar komma insekter. Det blir alla möjliga frön, nötter och äpplen. Även ost, talgbollar och kokosfett är populärt.
Vi har flera matstationer så att fåglarna kan välja lite fritt. Vissa verkar helst villa hålla sig inne mellan fruktträden  medan andra är tuffare och hälsar på i fågelhuset utanför köksfönstret. Till både min och katternas förtjusning. 

Andra som inte heller är så nöjda med kylan är mina kissar. De vill väldigt gärna gå ut men kommer nästan lika snabbt in igen. Det blir för kallt om tassarna att vara ute någon längre stund. Och så fort de kommer in igen så förväntar sig i alla fall den ena att bli buren och kramad ett tag. Mysigt! 


Kattväder
Annat var det en kväll i slutet av juni. Ett riktigt kattväder! 


Smilla sitter och kikar ut från en av favoritplatserna. Högst upp i entrétrappen har hon utsikt över hela ängen ända ner till viken. Kanske ser hon en näbbmus hon kan sätta klorna i?


Snart är vi där igen.. ;) 

Kramar!


8 kommentarer:

Anette sa...

I vinter har vi haft ovanligt många domherrar och domfruar också! Igår var de första gråsiskorna vid matningen.
Du är väl med och räknar dem nästa helg?
/Anette

Sabelhagens Olivlund sa...

Så söt Smilla!! Jag matar också fåglarna på flera olika ställen i trädgården. Kör mest med nötter, talgbollar och solrosfrön. Jag tycker så mycket om fåglarna i trädgården, det ger den liv.
Kram Maria

Hélena sa...

Vi matar för fullt och i år är det fler än någonsin. Fåglar tillför verkligen trädgården liv. En katt skulle jag gärna ha. Vi har en kisse som kommer på besök varenda dag så det börjar nästa kännas som hon har adopterat oss.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Hälsokick sa...

Vilka friska och fina bilder på fåglarna =)

Ninja sa...

Åh vad många vackra domherrar! Här ser vi dem bara ibland.....

Katarinas trädgård sa...

Kanske är jag egentligen en katt?! Jag vill ju också gå ut men skyndar in igen när det är så kallt. Men det där med att jaga möss hoppar jag nog över...
Jättefina bilder på fåglar och sötsöta katten!
Kram
Katarina

Inger sa...

Domherrarna är så söta, katten också:)
Kram

Fröken Dill sa...

Domherrar, så underbart!
Tror bara jag sett sådana en gång. det var en smällkall vinter när jag var barn, då kom dem till vårt fågelbord. Magiskt,
tycker fröken Dill