tisdag 17 januari 2012

Doft av vår

Men kära nån vad länge sen det var jag fick till något inlägg. Har varit på "vasaloppsläger" och då fanns det inte mycket tid över för att blogga. Åka skidor, äta, sova stod det på agendan. Nu ska jag inte åka långa vasaloppet men väl det halva. Det räcker gott för mig att göra en halv-vasa.




När jag kom hem i söndags kväll och ställde in skidorna i förrådet doftade det helt ljuvligt. Inte av mig då tyvärr utan av mitt fina limeträd som står på vinterförvaring. Det har redan börjat blomma så smått. Det räcker med att en endaste blomma slår ut så bara exploderar luften av väldoft. Helt underbart! Det är inte konstigt man får lite vårkänslor ...
Bilderna är tyvärr från förra våren. Har inte hunnit med att fota underverket i år.

Annat som har fått stå på vänt är alla frösådder. Enligt min plan skulle redan jätteverbena, kronärtskocka och chili vara i jorden. Men det får vänta ännu några dagar. Till helgen - då är det dags! :)

Så mina vänner - vad har ni haft för er medan jag varit borta? Dags att kika in till er tror jag minsann!

Kramar i massor!



14 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Ska du åka vasaloppet, vad kul! Duktigt av dig! Halva är långt nog!
Så ljuvligt med blommande limeträd. Undra om det doftar samma som mina citrusar, de doftar också underbart (fast de blommar inte nu tyvärrr).
Jag har börjat fröså litegrann.
Kram på dig och lycka till med skidorna.

Gela sa...

ÅÅÅ skulle aldrig klara mig utan citrusar som blommar mer de är för underbara!!! Kram gela

Lotta sa...

Vad häftigt med vasaloppet, duktigt även om det är halva! Det låter härligt med blommande limeträd. Min fröbeställning är skickad och jag väntar ivrigt på leverans. :o)

Kram

Hélena sa...

Välkommen hem! Och vilket härligt välkomnande. Det blir nog till att ta sticklingar av lavendeln. Jag har inte gjort det förut för att jag har trott att det är krångligt och svårt. Tänk så fel man kan ha. Dessutom kom jag på efter lite mer funderande att en av mina vänner har hur mycket lavendel som helst som ska beskäras i vår...Tänk att jag helt har missat det! Vad roligt att du tror att Halvön blir bra. Jag var inne på din blogg i flera timmar och surfade runt ska du veta, tankade inspiration. Din silverrabatt är verkligen så vacker.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Kristina Bonander sa...

Vad duktig du är Anna-Karin som åker halv-vasan! Den härliga blomningen du möttes av när du kom hem är säkert en välgångsönskning från ditt limeträd! (Och inte behöver du ursäkta för att bilderna är från i fjol. Man kan ju inte alltid hinna fota, redigera och visa i den takt som allt slår ut!).
Ha det gott
Kristina

Vardagens guldkorn sa...

Duktigt med halv-vasan! Här finns inte en snöflinga så långt ögat når... skulle gärna ta vår nu men riktigt så bra blir det nog inte, det hinns nog med en snövända innan det är dax. Vilka under bara bilder, känner nästan hur gott de luktar!
Ha det gott!
Kram LInda

Inger sa...

Kanske jag också skulle så lite chili, har planer för några krukor i mitt växthus:)
Kram

Anna Vattenkanna sa...

Ohh - citrusblommor har den ljuvligaste av dofter! Lyllos dig...

Kram Anna Vattenkanna

Katarinas trädgård sa...

Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas; doften från citrusblommor är min absoluta favoritdoft! Du är lycklig du! Men det kunde du behöva efter det där lägret, lät jobbigt!
Ha det bra i ditt doftparadis!
Kram
Katarina
PS Superfina bilder!DS

Villa Ryttarängen sa...

Duktiga du, ville gärna åka skidor men det saknas en vesäntlig del, snöööö. Har en Calamondin som är en sorts apelsin och jag hoppas den ska blomma och dofta snart. Kram Pia

AnnCharlotte sa...

jag är mycket imponerad av dina vasaloppsförberedelser.....och en sån mysig hemkomst sen då :))
Ha det bra :)

Sussi sa...

Wow....halv-vasan! Nu blev jag impad!
Själv har jag säckat ihop fullständigt den här vintern, förstår inte vad som hände! Jag som egentligen är en riktig sportnörd.
Härligt med citrusblomning så här i januari. Min Colomondin blommade som en galning när jag tog in den i höstas, och det har blivit massor av frukter som nu börjar skifta i orange, men tyvärr ingen blomning. Väntar otåligt....doften är ju underbar, vill oxå ha!!
kram
Sussi

Trädgårdstoken sa...

Åh,så härligt med blommande Limeträd! Kan nästan känna doften. Måste genast gå ut i förrådet och se om våra citrusträd har fått några knoppar... :-)

/Mia

Hälsokick sa...

Lät som en väldigt trevlig doft att komma hem till =)