onsdag 4 januari 2012

Viva vivor!

I dag har jag varit ledig efter två hela dagar på jobbet. Så borde alla veckor se ut ... ;) Dagen har spenderats med att röja och köra skräp så att jag kan börjar göra i ordning i vinterförvaringen. Har tänkt att ha alla frösådder där ute i år istället för inne på fönstersmygarna. Förhoppningsvis blir det gladare och lite mindre rangliga plantor.
En otroligt fånig sak hände mig när jag skulle slänga alla gamla tidningar i återvinningen. Hade mina favoritvantar på mig och när jag knölade ihop papperskassen som tidningarna hade legat i och tryckte den genom hålet så följde ena vanten med! Där stod jag helt snopen. Försökte till och med klättra upp i den där nedra kontainern men kassen hade ramlat ned bakom så den där vanten får jag nog glömma. Så himla klantigt!Fick åka en sväng till Plantagen istället och trösthandla. ;) Det blev både härligt färgkäcka vivor och en packe tulpaner. Och så självklart såjord, perlite och vermiculite. I morgon är det alltså dags att få alla spännande sorter av chili i jorden.Tycker att det är väldigt vårigt och härligt med alla dessa vivor. Den här gången blev det vita och rosa tillsammans med de sista hyasinterna. Köpte faktiskt ett helt flak vita i början av december och så har jag flyttat in dem undan för undan från förrådet. Visst får man en aningens vårkänslor redan nu..?

Kram,

10 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Fint med vivor efter jul. Särskilt fint tillsammans med hyacinter. Jag har fönstervivor i år. Kul att även mannen gillade artikeln.
Ha en skön kväll
annika

Anna Vattenkanna sa...

Verkligen viva la viva! Så mysigt du har det och det var allt en läcker gammal bricka där bakom blomstren.

Dessa tidiga budbärare som man kan köpa nu betyder oerhört mycket för trivseln och lyckokänslan tycker jag. Att små blommor kan sprida så mycket glädje - visst är det fantastiskt. Själv har jag några krukodlade pärlhyacinter inne som jag går och sniffar på hela tiden.

Ja, nu får vi göra så gott vi kan med att fixa vår - i a f innomhus och dra igång med frösådder - och härda ut.

Kramar Anna Vattenkanna

Villa Ryttarängen sa...

Jättegulliga vivor och fint placerade på den gamla vedspisen. Snyggt! Jag handlade en gul idag och gav bort. / Pia

Sabelhagens Olivlund sa...

Oj, vad tråkigt med vanten!
Så vårigt och fint hos dig. Jag brukar inte köpa just vivor, undra varför..de är så söta, men nu blev jag sugen. Får nog höra med Daniels mamma (hon har blomsteraffär) o hon kan ta hem några åt mig.
Så fint arrangemang på spisen!
Kram

Lotta sa...

Men vad tråkigt och snopet med vanten! Jag måste också köpa lite blommor nu när julblommorna sjunger på sista versen. Jag vill ha frasiga tulpaner! Japp, det får det bli. :o)

Kram

Linda sa...

Herlig vårligt bilde:) Synd med vanten, men en god grunn til å trøstehandle da:)

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så fint med dina vivor jag gillar den färklicken man får och det känns nästan som vår..

Ha de gott
kram Anna

Unknown sa...

va fint du har gjort det med vivorna och hyacinterna!
det ger verkligen vårkänslor!

susanne

Blomkärringen sa...

O Ja! visst är det underbart med vivor på fönsterbrädan så här års!Doftar de också blir man extra salig. Otur med handsken, så det kan bli ibland.
Ha det gott!

TinaM sa...

Åh jag fullkomligt älskar vita hyacinter, men av någon knepig anledning blev det inga iår. Njuter av dina istället =)