tisdag 14 juni 2011

Ett litet paradis på andra sidan havet

Förra helgen var vi till Åland och hälsade på makens pappa med familj som bor i Mariehamn. Åland är fantastiskt. Speciellt nu på försommaren. Under sommaren bor familjen i en sommarstuga på norra Åland. Och det är precis där de har trollat fram sitt eget lilla paradis. För trollat måste de ha gjort. Det är verkligen magi hur man får en prunkande trädgård inte bara att överleva utan att trivas direkt på berggrunden.


Trädgården är uppdelad i flera olika delar och den övergående stilen tolkar jag som avskalat asiatiskt möter prunkande mormorsträdgård. Spännande och lekfullt.I de fantastiska perennrabatterna dansar ståtliga allium tillsammans med aklejorna. Vallmon är precis på väg att slå ut och mossphloxen spanar från kanterna. Kanske ska den våga bjuda upp den lilla söta violen?
Bakom Bergkulla, som stugan heter, ligger ett nytt växthus. Där växer det bokstavligen så det knakar. Gurkor, tomater, chili och en massa annat spännande. Krukorna har de dekorerat själva.I senaste avsnittet av "Trädgårdsfredag" gjorde Pernilla och Tareq en spalje av en gammal säng. Precis det hade de redan byggt upp invid växthuset. Som växtstöd till en klockranka. Och ni måste ju hålla med om att den här sängen är bra mycket snyggare än den i "Trädgårdsfredag"?!


I de asiatiska delarna av trädgården har vackra martallar kompletterats med daggfunkia och mängder av krukväxter. Alltifrån blåregn och passionsblommor till kannor och rävsvansar.


Behöver väl inte skriva två gånger att vi trivs här på Bergkulla. Vovvarna Bamse och Mille, trötta kissen Pyret och blåmesen som har flyttat in på altanen med sin familj. Alla njuter vi av försommaren .Kram,

11 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ett sånt fantastiskt ställe och trädgård! Förstår att ni trivs...

Kram Anna Vattenkanna

Ruben sa...

Ja, nog verkar det vara ett riktigt paradis!!! Fantastiskt!

Ha det gott!
/Ruben

Gela sa...

Men vilken härlig trädgård, förstår att man njuter där!!! Ha en fin kväll/Gela

Lone sa...

Wauuuw der ser skønt ud, både for dyr og mennesker.
Kh Lone

Med fingrarna i (j)orden sa...

Ser ut som att du haft en fantastisk resa. Jag gillar sängbotten - för det är det väl? !
Allt gott,
Eva

Helena sa...

Vilken utmaningen en trädgård på en berghäll!Jag är väldigt förtjust i Torstens trädgård på ön.Han som var med i Trädgårdstoppen.Har läst hans bok flera gånger gillar det han skapat!
KRAM från mig!

Hanna C sa...

Vilken underbar trädgård och vilka läckra bilder! Inspirerande:-)

Trädgården på Höjden... sa...

Så otroligt vackert och inspirerande. Fint ljus i alla bilderna.

Hälsar Åsa

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

WOW... vilket ställe, vilket paradis!! Å vilket härligt växthus..... Sängspaljen var underbar. Förstår att du hämtar stor inspiration därifrån.

Stora kramar till dig!!
/Charlotte

Sophia Callmer sa...

Vilket underbart ställe, och vilken trädgård direkt på berget! Förstår att ni njuter både människor och djur.
Filtarna kostar 140x195 cm 800 kr och 150x215 900kr, om du vill ha en skickar jag med posten.
kram Sophia

Möllebacken sa...

Helt fantastiskt! Vilket paradis och att få det att växa så.
Vackert!
Kram Pella