söndag 12 juni 2011

Bollar att gilla

Jag har lagt märke till att väldigt många av er bloggkompisar gillar Alliumbollar. Jag ville ju inte vara sämre i höstas och planterade därför ett gäng mest på prov. Men nu är även jag kär i dessa skönheter!

Vet inte om jag tycker att de är vackrast precis innan de har slagit ut eller när de står i full prakt ...


KirgislökVit jätteallium


Mer skönhet i allium-form är på gång. Varken Svartlök eller Stor stjärnlök har slagit ut än. Bilder kommer när det sker. 

Skönt med lite regn ..? Visst? ;)

Kram, 

3 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ohhh, allium..... gillar, gillar. Lätt att bli beroende :-) De är ju så fina också sen tycker jag med sina fröställningar, och innan när de precis håller på att slå ut men fortfarande är 'knoppiga'. De är helt enkelt underbara. Vackra bilder!!!!

Ser att jag missat massor av fina inlägg hos dig. Vet inte var tiden försvinner just nu. Hinner inte med en bråkdel av allt man vill :-)

I dag ska vi forsla undan en ful och skrymmande brädhög vi haft liggande i 10 år (inte min idé.....). Ska bli sååå skönt. Hoppas att allt är bra med dig!!!

Många kramar
/Charlotte

Katarinas trädgård sa...

En klar favorit här också, och det finnj ju så många alliumar! Nu har den vanliga kirgislöken blommat över här, men då kommer Globemaster, Christophii och klotlöken, jippi!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Lantligt i smultronbacken sa...

Härliga bollar. Jag har i flera år velat ha dessa men inte gjort slag i saken. Nu hittade jag några på rea och ska plantera dem snart. Nästa år får jag också se dem blomma här hemma.

Regnet var mycket välkommet.

Kram Teres