torsdag 30 juni 2011

Vit, vitare, vitast

I vår silverrabatt blommar det för fullt just nu. Vitt, vitt, vitt och blått överallt. Det var lite det här jag drömde om när jag ritade rabatten förra vintern. Ett inlägg om det kan du läsa HÄR.
Tanken var att rabatten skulle vara så silverfärgad som det bara gick - utan att den skulle kännas grå - med vita och blå inslag. Ett tag i våras kändes den mest grön och jag tänkte att jag hade feldimensionerat. Men nu känns det riktigt bra. 
De silvriga inslagen består bland annat av Silverarv, cerastium tomentosum, Japansk malört, artemisia schmidtiana, Silvrigt majbräken, athyrium niponicum, Kantnepeta, nepeta x faassenii, Lammöron, stachys byzantina och Perovskia, perovskia atriplicifolia.
Det är fortfarande övervägande vita blommor som står i blom just nu. Även om de blå tar över mer och mer. Alunrot, heuchera sanguinea 'Alba' och en självsådd vit krollilja, lilium martagonRosenplister, lamium maculatum 'White Nancy' och stjärnlöken, ornithogalum pyramidale
Svartlöken, allium nigrum och fingerborgsblomman, digitalis purpurea 'Pams Choise' - inte så vit men snyggLuktpionen, paeonia lactiflora 'Krinkled White' och klätterhortensia, hydrangea anomala ssp petiolaris

Grannarnas underbara klätterhortensia låter vi tacksamt välla över på vår sida. Känns nästan som vi har delad vårdnad. Eller i alla fall delad njutning. 

I morgon kommer ett inlägg med de blåa blommorna. 


Vill till sist passa på att gratulera världens finaste syster som fyller år idag! Hipp hipp!


Kram, 

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så vackert silvrigt mot det faluröda planket och pricken över i:et är ju digitalisens svalg i samma röda nyans. Där har du fått till det! Härligt!

Kram Anna Vattenkanna

Johanna Stålros sa...

Ja snygg brytning mot det röda! Kram Johanna

Hanna C sa...

Fantastiskt fin rabatt du skapat! jag gillar verkligen den färgkombin:-)
Kram

Lisbeth (countryliv) sa...

Hvor er det smukke billeder:)

Sabelhagens Olivlund sa...

Riktigt snygg rabatt har du skapat! Silver och vitt är så fint ihop.

//Maria

Lantligt i smultronbacken sa...

Oj, vad det blommar hos dig. Fingerborgsblomman var verkligen jättefin. Här har liljorna inte börjat blomma än, men snart så. Inväntar min New Dawn som ska blomma i dagarna nu.

Kram Teres

Katarinas trädgård sa...

Snyggt, snyggt, snyggt! Digitalisen är ju super... och silkesmalörten (klarar sig inte hos oss i leran), svartlöken... helt i min smak allihop! Silvrigt/grått är aldrig fel!
Kram
Katarina

Malin - I min trädgård sa...

Vad vacker din rabatt är! Jättesnyggt blev det. Min nygjorda vit/ blåa rabatt känns mest lila just nu faktiskt, men vi får väl se hur den blir när allt tagit sig ordentligt... Nästa år alltså ;-).

Stor sommarkram till dig!

Tack förresten för att du har fixat det mobilvänliga läget med bloggen så JAG kan läsa din blogg på mobilen :-).