tisdag 28 juni 2011

Oväntat besök

Ibland dyker det upp växter i Landet Krokus som jag inte har bjudit in. Oftast är det ogräs som jag med fast hand försöker mota i farstun. Men ibland blir det bara så rätt. För två år sen dök brunnävan, Geranium phaeum, upp. Hon hade liftat med en liten planta spetsmössa. Jag försökte faktiskt ett tag att rycka bort henne med rötterna. Men hon var tuffare än så och nu tronar hon i entrérabatten tillsammans med silverarv och trollrudbeckia.


I år kände hon sig nog riktigt säker på att få stanna för nu har hon bjudit in en friare. En alldeles knallgul smörboll har bosatt sig strax intill. Inte vet jag var han kommer ifrån. Men jag inser redan nu att det inte ens är värt att försöka få honom att flytta. Och visst är de ett stiligt par, fröken brunnäva och herr smörboll?

Kram,

10 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag hade gärna haft det stiliga paret i min trädgård! Jag älskar nävor.

//Maria

Lantligt i smultronbacken sa...

Hihi, roligt med gäster. Bjud dem på en kopp Gevalia kanske.... när du får oväntat besök

Kram Teres

Anna Vattenkanna sa...

Verkligen ett vackert par - de har giftastycke! Omvänd gerillaodling kan man säga...växterna bara ockuperar sina boplatser hemma hos dig...och flyttar in och du kan inte be dem dra till skogs eftersom de trots allt är lite kultiverade...

Kram Anna Vattenkanna

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej tjej!

Guså mycket fina blommor du visar, och Midsomer, ja tack, när jag får kontroll på tvkontrollen - då blir det Midsomer för naturbilderna. Japp!!!

Fina bilder!
Ha det gott! kramkram Hillevi

Katarinas trädgård sa...

Jaa, sådana besökare har man väl inget emot?!
Ha det bra, i sällskap av ditt stiliga par!
Kram
Katarina

Johanna Stålros sa...

Sicket fint par!!! Kram Johanna

Sophia Callmer sa...

Rätt bra när växterna tar saker i egna händer..dessa två verkar klara sig på egen hand alldeles utmärkt och snygga är de med. kram Sophia

Hans sa...

Vackra bilder på trädgårdens nykomlingar. Det senaste vi fick på köpet till vår trädgård var Kirskål. Inte lika kul. Även om det är en "exotisk" växt på våra breddgrader så sliter jag och drar i en av rabatterna varje vår, men i år ser Kirsen ut att vinna...

Lotta sa...

Vilken skänk (från ovan?)!! Jag får bara fläderbuskar och nån ful gul sak... fast jag är så snäll. ;)
Kram

Hanna C sa...

Läckert:-)