onsdag 22 juni 2011

Rapport från köksträdgården

Det var länge sedan jag visade något från köksträdgården. Det har börjat växa en del nu efter att regnet kom. Passade på häromdagen när solen kikade fram att ta några nya bilder.


Morötter och lök tar sig bra. Har blandat olika sorters lök med olika sorters morötter. Hoppas på så vis att få färre besök av morotsflugan. Men den lurar man inte i första taget så vi får väl se hur det går. Det viktiga är i alla fall att när man gallrar ska man inte slänga det i närheten av morotslandet. Då kommer morotsflugan som ett brev på posten.Purpursolrosen växer nästan så att det syns och broccolin  'Waltham 29' har än så länge klarat sig bra från besök av jordloppor.


Potatisen kommer inte att bli klar till midsommar eftersom jag var så sen att stoppa den i landet. Inte heller kom jag mig för att sätta några knölar i hink. Nästa år kanske ..? Här ser ni den tidiga sorten Casablanca och den sena Highland Burgundy Red med helt rött kött. Visst är blasten till Highland Burgundy Red snygga i solljuset?! 


Mest bedårande i köksträdgården just nu är ändå Klockrankans tentakler. De mörkt röda små armarna är så vackra att se på. Tänk vilken växtkraft de har ändå ...


Är ni intresserade av hur det gick till när vi gjorde i ordning vår köksträdgård finns ett inlägg HÄR


Kramar i massor!

9 kommentarer:

Furulunden sa...

Idag får du være med å oppmuntre andre hageglade på min facebookside:)

Hanna C sa...

Vilket fint köksland du har:-)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så frodigt och vackert du har det i köksträdgården! Blasten till den röda potatisen var ju helt bedårande. Har aldrig hört talas om den.... Blir sjukt nyfiken på själva potatisen.... Fascineras också av klockrankans tentakler... Såå starka!!

Ha en toppenmidsommar!
Många kramar till dig
Charlotte

Hélena sa...

Så otroligt vackert! Tänk att en köksträdgård kan bli så fin. Önskar att vi hade ytan och läget att ha en köksträdgård som ni. Nåja, jag får glädjas åt min "limpa" att odla i.

Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Verkligen fiiint! Tycker så mycket om din portal och låga vidjestaket...

Hoppas dina grönsakskombos lurar odjuren. Själv har jag haft jordloppor men bara på rädisorna så det gjorde inget.

Trevlig midsommar på dig! Kram Anna Vattenkanna

Unknown sa...

ojoj, så fint du har det i din trädgård!
glad midsommar
susanne

Sophia Callmer sa...

Så fint och välordnat! Jag håller på att luka fram min köksträdgård, den är en djungel, tyvärr har vi haft en flitig duva på besök som gillar både ärtor och bönor..men jag kan ju så något fint i hålen..
ha en fin midsommar!/Sophia

Ruben sa...

Men herre gud!! Nu blev jag avundsjuk - IGEN!!!! Så himla fint!! Och fantastiska foton!

Ha en trevlig midsommar!
/Ruben

Mia sa...

Vilken lön för mödan du har fått. Helt underbar köksträdgård. Din 'highlander' potatis, läckra färger, och allt ser så fint och frodigt ut.
Nu var det en stund sen jag var här så jag har njutit nedöver sidan, med doften av din luktärt kvar i näsan :)